BIST 10.248
DOLAR 32,24
EURO 34,73
ALTIN 2.393,08
HABER /  DÜNYA

9 YIL ÖNCE BARIŞ OLSAYDI OĞLUM ŞEHİT OLMAZDI

Eskişehir’e gelen Akil İnsanlar Heyeti, 9 yıl önce oğullarını şehit vermiş bir aileyi ziyaret etti. Ziyarette konuşan şehit babası Şakir Tet...

Abone ol

Eskişehir’e gelen Akil İnsanlar Heyeti, 9 yıl önce oğullarını şehit vermiş bir aileyi ziyaret etti. Ziyarette konuşan şehit babası Şakir Tetik, "9 yıl önce barış olsaydı oğlum şehit olmazdı" dedi.
Heyet üyeleri, 9 yıl önce Şırnak’ta şehit olan Astsubay İsmail Tetik’in anne ve babasının Gökmeydan Mahallesi Kağıthane Caddesi’nde bulunan evini ziyaret etti. Oğlu 2 yıllık evli iken 1 yaşındaki torununun babasız kaldığını, süreci bir şehit ailesi olarak canı gönülden desteklediğini belirten şehit babası Şakir Tetik, “Ancak bizlerin kırmızı çizgileri vardır. Bu çizgiler aşıldığında 30 bin şehit ailesi canlı bomba olmaya hazırdır” dedi.
Barış sağlanamadığı takdirde sonuçların ağır olacağına dikkat çeken baba Tetik, “Sizler memleket için çalışıyorsunuz. Süreci bir şehit ailesi olarak canı gönülden destekliyorum. Biz yandık, başkası yanmasın. Biz 9 yıldır bu acıyı her gün çekiyoruz. Evlat acısını Allah düşmanıma vermesin. Evlat acısı gibi bir acı yok. Bu durum inşallah son bulur. Barış olmasın, ’Hadi devam edelim’ desek 30 yılda ne oldu? Keşke 2004 yılında bu barış sağlansaydı da benim evladım şehit olmasaydı. Bugünlerde inşallah başarıya ulaşırız. Biz bayrak için çocuğumuzu şehit verdik. Bizim kırmızı çizgilerimizden en ufak bir taviz verilirse biz 30 bin şehit ailesi olarak birer canlı bomba olmaya hazırız. Bazı televizyonlarda devam edelim diyorlar. Eğer bitecekse devam edelim ama 30 yılda bitmemiş. Biz barıştan yanayız. Barış olsun, çocuklarımız gitmesin. Bizim bütün duamız o. Bizim çizgilerimiz var. Bu çizgilere dokunduğunda bizim kanımıza dokunur. Ben evladımı 26 yaşında toprağa verdim. Bizim 9 yıldır ağlamadık günümüz yoktur. Biz bitmesini istiyoruz. Bu iş bu sefer bitmesi lazım. Bu iş bu sefer bitmezse sonu çok kötü olur. Yavaş yavaş Türk-Kürt ayrımı yapılmaya başlandı. Biz senelerce Kürtlerle kardeş gibi büyüdük. Biz böyle yaşadık ama bizi bu duruma getirdiler” diye konuştu.
Şehit annesi Nurcan Tetik ise, terörist başı Abdullah Öcalan’ın Türkiye’de durmasını istemediklerini belirterek, “Hiçbir adalet Allah’ın adaleti kadar büyük olamaz. Allah’ın adaleti Abdullah Öcalan’ı sona erdirecektir. Abdullah Öcalan burada yaşarsa biz bu ülkede yaşamayız” dedi.
Şehit babasının sözlerinden etkilenen Akil İnsan Heyeti Üyesi Doğu Erkin ise, “Sizlerin bu aklı sayesinde bu sorun çözülecek. Bizler bu ülkede kardeş kardeşi katletmesin diye ne varsa onu bulup, açığa çıkarıp gidermeye çalışıyoruz” diye konuştu.
Gözü yaşlı abla Mehtap Karataş ise, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın Türkiye’den uzaklaştırılması isteyerek, "Kesinlikle Öcalan Türkiye içinde kalmasın. Kanımız yerde kalmasın. İçeriden çıkacaksa da o bizim kardeşimizin kanını aldı, Türkiye bayrağı altında asla durmasın” dedi.
(İHA)