BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

9 yaşında ölen Mustafa için soru önergesi!

Bir taşeron firmanın yıkım sırasında önlem almaması nedeniyle açığa konan demirlerin üzerine düşmesi sonucu ölen Mustafa Göçen için meclise soru önergesi verildi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- 21 Mayıs günü, Uşak'ın en işlek parklarından olan Atapark içerisindeki eski su deposunun sökülen ve kesilen demir ayakları bir çocuğun üzerine devrildi. Demir yığınları altında kalan 9 yaşındaki ilköğretim 2. sınıf öğrencisi Mustafa Göcen olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Bu acı ölümle ve taşeron firmaların denetimiyle ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'na bir soru önergesi veren CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu Muammer Güler'in yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:

Uşak Belediyesi tarafından yapılan ihale sonrası deposunun sökülme işini alan taşeron firma gerekli tedbir ve önlemleri almamış ve 9 yaşında Mustafa Gören’in hayatını kaybetmesine neden olan bir ihmale imza atmıştır. Gerek işçi ölümleri gerekse artık ülkemizde sıradanlaşan ihmal kayıpları gösteriyor ki AKP iktidarında yaygınlaşan taşeronlaşma doymak bilmeyerek can almaktadır.

Bu bağlamda;

Mustafa Gören’in hayatını kaybetmesine neden olan, su deposu sökülme işleminin ihale şartları nelerdir? Firmayı alan şirket bu ihaleye girme şartlarını sağlamakta mıdır? İhale hangi koşullarla firmaya verilmiştir?

Su deposunun sökülme işlemleri gereken prosedürde gerçekleşmemiştir. Bu işlemin takibi Uşak Belediyesi tarafından yapılmış mıdır? Yapılmış ise firmanın gerekli işlemleri yapmamasına rağmen can alan bu işleme neden son vermemiştir?

Olay yerinde kesilmiş birçok demir parçası olduğu fakat hiçbir önlem alınmadığı paylaşılmaktadır. Gerekli takibi gerçekleştirmeyen yetkililer hakkında soruşturma çalışması yapılacak mıdır? Bu soruşturmanın kapsamı ne olacaktır?

Gerek işçi ölümleri gerekse ihmal kayıplarındaki artışlar ülkemizde artık olağan bir durum almıştır. Bu olayların hemen hemen tümünde taşeron firmaların imzalarının bulunması sizce bir tesadüf müdür?

Taşeron firmalarının denetimi ile ilgili Bakanlığınızca yapılan bir çalışma var mıdır? Bu çalışmaların kapsamı ve sonucu nelerdir? Yükümlülükleri yerine getirmeyen kaç firma kapatılmış veya çalışma alanından men edilmiştir?

İktidarınız, taşeronlaşma sonucunda ülkenin her yerinde yükselen mezar taşlarına daha ne kadar seyirci kalacaktır?