BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.442,71
HABER /  GÜNCEL

9 ayda 12 soygun yapan zanlı kamerada

İstanbul’da 9 ay içerisinde 3’ü banka şubesi olmak üzere 12 farklı yeri soyan şüpheli, yakalandı. Şüphelinin, soygunlar sırasında güvenlik k...

Abone ol

İstanbul’da 9 ay içerisinde 3’ü banka şubesi olmak üzere 12 farklı yeri soyan şüpheli, yakalandı. Şüphelinin, soygunlar sırasında güvenlik kameralarına yakalandığı tespit edildi.
Alınan bilgiye göre, Küçükçekmece, Fatih, Güngören ve Bahçelievler’de bulunan 7 PTT şubesi, 2 fatura ödeme merkezi ve 3 banka şubesini soyan şüpheli yakalandı. Soygunlar sırasında güvenlik kamerasına yakalanan zanlının genellikle aynı yöntemi kullandığı tespit edildi. Zanlının girdiği banka ve PTT şubesini yakmakla tehdit ederek paraları aldığı belirlendi. Şüphelinin gerçekleştirdiği bazı soygunları da silah tehdidiyle yaptığı ortaya çıktı.
20 Ağustos 2013 ile 14 Mayıs 2014 tarihleri arasında 7 PTT şubesi, 2 fatura ödeme merkezi ve 3 banka şubesini soyan şüphelinin yaklaşık 65 bin lira gasp ettiği tespit edildi. Zanlının, daha önceden de “uyuşturucu ve adam yaralamak” suçlarından 8 ayrı olaya karıştığı ve aranmasının olduğu tespit edildi. Güven Timleri ve Asayiş Şube Müdürlüğü’nün ortak çalışmaları sonucu yakalanan E.Ç (29), emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

SOYGUNLAR GÜVENLİK KAMERASINDA
Soygunlar sırasında güvenlik kamerasına yakalanan zanlının elinde benzin bidonuyla sokakta yürüdüğü görülüyor. İçeri giren zanlının elindeki benzini bankonun üzerine dökerek yakmakla tehdit ettiği gözleniyor. Paraları alarak kaçan zanlının bir başka soygun sırasında da görevlileri silahla tehdit edip, paraları aldığı anlar güvenlik kamerasına yansıyor.
(İHA)