BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.463,75
HABER /  GÜNCEL

85 yıllık bayrak TSK'ya emanet

Palmali, 85 yıllık Türk Bayrağı'nı Genelkurmay Başkanlığı Askeri Müze ve Kültür Sitesi'ne bağışladı.

Abone ol

Palmali Şirketler Grubu Başkanı Mübariz Mansimov, 85 yıllık Türk Bayrağı’nı Genelkurmay Başkanlığı Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı’na bağışladı.

şadamı Mübariz Mansimov, İstanbul Modern’in eğitim projelerine destek amacıyla düzenlenen gecede, ressam Balkan Naci İslimyeli’nin özel olarak yorumladığı el işlemesi Türk Bayrağı’nı, 650 bin TL’ye satın almıştı. Mübariz Mansimov bayrağı, İstanbul Modern’in Eğitim Projelerine Destek Amacıyla Düzenlenen gecede almış Türk Silahlı Kuvvetlerine hediye edeceğini söylemişti.

Bayrak bugün, Mübariz Mansimov'un kardeşi Marif Mansimov tarafından Palmali’nin genel ofisinde, Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı’nda görevli Albay Bülent Tütüncüoğlu’na teslim edildi. Albay Tütüncüoğlu da Marif Mansimov’a, Mübariz Mansimov'a verilmek üzere teşekkür plaketi takdim etti.

85 YILLIK TÜRK BAYRAĞI

Balkan Naci İslimyeli’nin özel olarak yorumladığı 85 yıllık Türk bayrağının sol alt köşesinde annesinin çocukluk fotoğrafı yer alıyor. Türk bayrağının bulunduğu çerçevede İslimyeli’nin annesi için yazdığı özel şiir de yer alıyor. İslimyeli, bu bayrağı ‘Cumhuriyetin en güzel kızına sunulan bir hatıra’ olarak nitelendirdi.