BIST 10.176
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.386,29
HABER /  GÜNCEL

83 yaşındaki kadını boğazladı

Yaşlı kadıncağız canilerin hedefi oldu. Üstelik de 2 çeyrek, 2 yarım altın için...

Abone ol Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde, 83 yaşındaki kadın, altınları için kimliği belirsiz kişi veya kişilerce boğularak öldürüldü. Zanlılar, yaşlı kadının cesedini giriş kapısının arkasına sakladığı görüldü. Yaşlı kadının oğlu; "Keşke altınları alsalardı da yaşlı anacığımı bıraksalardı" dedi.

Edinilen bilgiye göre, Millet Mahallesi, Aras Sokak'ta ikamet eden Fatma Aktaş'ın evine gelen kimliği belirsiz kişiler, yaşlı kadının boynundaki ipe takılı 2 çeyrek ve 2 yarım altını almak istedi. Yaşlı kadını eşarpla boğan zanlılar, altınları alıp arka balkon kapısından kaçarken cesedi de kapı arkasına sakladı. Okuldan eve gelen yaşlı kadının torunu Talip A. (15), kapının arkasına koyulan babannesinin cansız bedeniyle karşılaştı.

Yaşlı kadının altınları için öldürüldüğü tahminini değerlendiren polis, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı. Fatma Aktaş'ın oğlu Hamit Aktaş; "Keşke altınları alsalardı da, annemi bıraksalardı. Ramazan ayında komşuların verdiği yarım altınları iple boğazına takmıştı. Nasıl kıydılar anlamıyorum" dedi. İsmini vermek istemeyen bir kadın da; "Fatma teyze geçen gün bana takıldı, 'Herkesin fotoğrafını çekiyorsun da benimkini niye çekmiyorsun' dedi. Bende cep telefonumla fotoğrafını çekmiştim" diyerek, o günü anlattı.

Çevre sakinleri, yaşlı kadının oğlu, gelini ve torunlarıyla birlikte yaşadığını, olay sırasında evde tek olduğunu söyledi. Yaşlı kadının cesedi Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılırken, polis evde inceleme yaptı. Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri yaşlı kadının birlikte kaldığı torunu, gelini ve oğlunun parmak izini aldı. (CİHAN)