BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

‘Karını getir ödeşelim’e indirim!

Adam alacaklısını öldürdü. Ama müebbetten kurtardı. Nedeni ise...

Abone ol

Konya'nın Sarayönü İlçesi'nde akaryakıt istasyonu sahibi 52 yaşındaki Fikret Arslan'ı av tüfeğiyle öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan 23 yaşındaki Bekir Sami Turan'a, önce müebbet hapis cezası verildi.

Arslan'ın cinayetten önce tartıştığı alacaklısı Turan'a söylediği ‘Karını getir ödeşelim’ sözü, mahkemece ‘tahrik’ sayıldı ve ceza 15 yıl 10 aya indirildi.

Konya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Bekir Sami Turan, öldürülen Fikret Arslan'ın kardeşi Mustafa Arslan ile sanık ve müşteki avukatları katıldı.

Arslan'ın avukatları, Bekir Sami Turan'ın cinayeti para için tasarlayarak işlediğini, olayın hemen ardından tüm borçlarını kapattığını öne sürdü. Sanık avukatı Hasip Şenalp ise tartışma sırasında maktül Arslan'ın müvekkiline, “Ya borcunu öde, ya karını getir ödeşelim” sözünü söylediğini belirterek, “Müvekkilim cinayeti para için işlemiş gibi gösterilmeye çalışılıyor. Ölen Arslan'ın cep telefonunu ve parasını aldığı öne sürülüyor. Ancak, müvekkilim filmlerde cep telefonunun bu tür olayların çözülmesinde delil olarak kullanıldığını düşünerek, telefonu alıp kuyuya atmıştır. Ayrıca ölenin parasının alındığına dair belirti de yoktur. Hırsızlık amacı da söz konusu değildir. Maktülün sözleri müvekkilimi tahrik etmiştir. Cinayeti de bu sözlerinden dolayı işlemiştir. Tahrik indirimi yapılmalı” dedi.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın tüfekle tek el ateş ederek kasten öldürdüğünü, maktülün para ve cep telefonlarını aldığını, olayın oluş şekline göre, cinayetin tahrik altında kasten işlendiğini belirterek, sanık Bekir Sami Turan'ın müebbet hapis ile cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme, Turan'a TCK 81/1 maddesi gereğince ‘kasten adam öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası verdi. Turan'ın cezası ağır tahrik ve yargılama sürecindeki iyi hali gözönünde bulundurularak 13 yıl 4 aya indirildi. Ancak Turan'a maktülün parasını çaldığı gerekçesiyle de 2 yıl 6 ay daha hapis cezası verildi. Sanık, toplam 15 yıl 10 ay hapis cezası aldı.