BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.476,58
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

80 bin öğrenciye ikinci diploma şansı

İstanbul Üniversitesi’nin Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’ne yoğun ilgi. 6 lisans programında 30 bin kişinin mezun olduğu fakültenin hedefi, yeni bölümlerle 80 bin öğrenci.

Abone ol

Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan İstanbul Üniversitesi, Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’nde (AUZEF) açılan yeni programları tanıttı.

Akşam'ın haberine göre, 4 yıl önce kurulan AUZEF'te ‘Tarih’, ‘Coğrafya’, ‘Felsefe’, ‘Sosyoloji’, ‘İktisat’ ve ‘İşletme’ lisans programlarının bulunduğunu belirten İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Mahmut Ak, şunları söyledi: Gelen taleplere göre ‘Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi’, ‘Hukuk Büro Hizmetleri ve Sekreterliği’, ‘Kültürel Miras ve Turizm’, ‘Sosyal Hizmetler Sağlık Kurumları İşletmeciliği’, ‘Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik’, ‘Parekende Satış ve Mağaza Yönetimi’  ön lisans programları açtık.

Bu programlar Türkiye'nin eleman ihtiyacı olan alanlara nitelikli personel yetiştirecek programlardır. 2010’da  4 fakülte ve 6 lisans programıyla 30 bin öğrenciye hizmet verdik. Bu yıl eğitim programına eklenen 7 ön lisans programıyla 80 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz.

HAKKÂRİ İKİYE KATLADI

‘Kaymaklı ekmek kadayıfı sloganıyla’ tanıtılan programların bir sertifika programı değil ikinci diploma için eğitim olduğunun altını çizen İstanbul Üniversitesi, Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Cihan ise şunları söyledi:  Sınıfı geçmek için üç sınav yapıyoruz. Bunlardan ikisi gözetimli ve denetimil olarak gerçekleşiyor. En çok talep İstanbul’dan geliyor. İstanbul’u; Ankara, İzmir, Bursa ve Adana gibi şehirler takip ediyor. 2013’te Hakkâri’den 46 başvuru vardı. Bu yıl 101’e çıktı.  

İLK KAYIT SANCAK'TAN

TÜRKMEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Felsefe bölümüne kayıt yaptırdı. İstanbul Üniversitesi’nin eski mezunlarından olan Sancak, şunları söyledi: Atalarımız geçmişte büyük uygarlıklar yaratırken ‘Beşikten mezara kadar öğrenci olmak’ felsefesiyle yola çıkmışlar. Bu program yeni Türkiye’yi inşa ederken önemli bir harç oluşturacak yaklaşımdır.