BIST 10.269
DOLAR 32,35
EURO 34,78
ALTIN 2.395,38
HABER /  GÜNCEL

'7.2' çocuklarından ilginç açıklama

Van'da düzenlenen etkinliklerde çocukların yüzüne yazılan '7.2' yazısıyla ilgili çocuklar ilginç açıklamalarda bulundu

Abone ol

Bayramın 2. günü Van’da oyun çadırında düzenlenen etkinlikte bazı çocukların yüzüne ‘7.2 Van’ yazılmasıyla ilgili yüzüne yazı yazılan çocuklardan açıklama geldi.

Kimse Yok Mu Derneği'nin bayramın 2. günü Van’da oyun çadırında düzenlediği etkinlikte bir resim öğretmeninin bazı çocukların yüzüne ‘7.2 Van’ yazması tartışma konusu oldu. Birçok gazetenin birinci sayfasında yüzünde 7.2 yazılan çocukların fotoğrafları yayınlandı. Habere konu alan çocuklar, bir gazetecinin yönlendirmesi üzerine yüzlerine 7.2 yazdırdıklarını söyledi.

"ÇOCUKLAR ISRAR ETTİ"

Konuyla alakalı açıklama yapan resim öğretmeni Mustafa Yaprak, yüzüne '7.2 Van' yazılmasını çocukların istediğini belirterek, “Bir kız çocuğu yanıma gelerek yanağına ‘7.2 Van’ yazmasını istedi. Ben de çocuğu kırmamak için bu isteğini yerine getirdim. Yüzüne ‘7.2 Van’ yazdıktan sonra orada bulunan basın mensupları bu çocuğu çekmeye başladı. Yüzüne '7.2 Van' yazdıran çocuk kameraların ilgi odağı olunca diğer çocuklar da ilgi çekmek için ısrarla ‘7.2 Van’ yazdırdı." dedi.

"SİZİ ÜNLÜ YAPACAĞIM"

Gazetelerde yer alan çocuklardan Safa Conga, ise olayı şöyle anlattı: "Diğer çocuklar gibi biz de oraya oyuncak almak ve eğlenmek için gitmiştik. Orada herkes yüzünü boyamıştı. Ben ve arkadaşım boyatmamıştık daha. Bize bir muhabir geldi, 'görüyor musunuz bu kız çocuğunu nasıl çekiyorlar, siz de yazdırın dedi.' Biz de hemen gidip yazdırdık. O muhabir bize 'çıkışta arkaya gelin ben sizin fotoğraflarınızı çekeceğim sizi dünyaca ünlü yapacağım' dedi. Biz de hediyelerimizi aldıktan sonra arka tarafa gittik, bizim fotoğraflarımızı çekti, sonra sanatçılar giderken o da gitti."