BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

700 erkek içinde 1 kız!

İlayda İncialan, futbolculuk hayaline ulaşmak için başladığı okulda 700 erkek sporcu içinde tek kız oyuncu olarak antrenmana çıkıyor.

Abone ol

Habibe Taş Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki İlayda, okulların tatile girmesinin ardından Kayseri Erciyesspor'un yaz futbol okuluna kayıt yaptırdı.

Haftada iki gün yaklaşık 700 erkek sporcuyla antrenmanlara çıkan ilayda, iyi bir futbolcu olmayı hedeflediğini söyledi.

Futbolu çok sevdiğini anlatan İlayda, "En büyük idealim İlerde futbolcu olmak. Kız futbol takımları var, başarı göstererek bu takımların kadrolarına girmeyi hedefliyorum. Çok çalışıyorum, inşallah hedefime ulaşacağım" dedi.

İlayda, çevresindekilerin futbola olan ilgisine şaşırdığını ancak özellikle ailesinden büyük destek gördüğünü ifade etti.

Yaz tatilini farklı aktivitelerle geçirdiğini belirten İlayda, "Futbol okulunun yanı sıra Kuran kursuna gidiyorum. Antrenmanlardan geriye kalan günlerde Kuran kursuna devam ederek Kuran-ı Kerim öğreniyorum" şeklinde konuştu.

HIRSLLI VE YETENEKLİ BİR OYUNCU

İlayda'nın antrenörü Rıdvan Çeçen ise öğrencisinin çok hırslı ve yetenekli bir oyuncu olduğunu belirtti.

Çok çalışması halinde İlayda'nın gelecekte iyi bir futbolcu olabileceğini ifade eden Çeçen, şöyle devam etti:

"Bizim futbol okullarında temel amacımız maddi beklenti değil. Alt yapıya, yetenekli futbolcuları seçerek, bunları geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. İlayda 700 erkek sporcunun içindeki tek kız. Okula renk katıyor, medeni cesaretinden ve çabasından dolayı kendisini tebrik ediyorum. Kayseri'de kız futbol takımlarımız var. Kısa sürede bunlardan birinin kadrosuna girebilir."

KURAN KURSU ÖĞRETMENİ DE DESTEKLİYOR

İlayda'nın Kuran kursu öğretmeni Serpil Bakır da öğrencilerinin futbola olan ilgisini takdirle karşıladıklarını kaydetti.

Bakır, "Çocuklarımızın dini eğitimin yanı sıra basketbol, futbol gibi sporlara ya da sanat dallarına ilgi duymalarını memnuniyetle karşılıyoruz. Kızımız kursa kayıt olurken futbol okulundan söz etmişti, biz de hem şaşırdık hem de takdir ettik" ifadelerini kullandı.