BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.465,37
HABER /  GÜNCEL

7 ölümlü kazanın mahkeme sonucu

Konya'da 2006 Mayıs ayında meydana gelen ve 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazanın mahkemesi sonuçlandı.

Abone ol

Konya'nın Seydişehir ilçesinde 2006 yılının Mayıs ayında meydana gelen ve 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazaya yol açtığı belirlenen Birol Dilek'e 10 yıl hapis cezası verildi.

Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanık Birol Dilek'in “7 kişinin ölümüne yol açtığı için çok üzgün olduğunu, mahkemenin vereceği cezanın kendisini bu kadar üzmeyeceğini” söylediği öğrenildi.

Mahkeme, TCK'nin ilgili maddeleri uyarınca Birol Dilek'e trafik kazası sonucu birden fazla kişinin ölümüne sebep olmaktan 9 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme daha sonra sürücünün alkollü olmasını göz önünde bulundurarak sanığın cezasını 1/3 oranında artırarak 12 yıla çıkardı.

Mahkeme, sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önüne alarak, Birol Dilek'e, cezasını 1/6 oranında indirerek 10 yıl hapis cezası verdi.

Ayrıca sanık Dilek'in cezası bittikten sonra 2 yıl süreyle ehliyetine el konulmasına karar verildi. Öte yandan, mahkeme heyeti, kazada ölenlerin yakınlarının tuttuğu avukatın ücretinin sanık tarafından ödenmesini ve ölenlerin akrabalarının her türlü şahsi ve tazminat davası açabilme haklarının saklı tutulmasını kararlaştırdı.

2006 yılının Mayıs ayında, Birol Dilek yönetimindeki 34 YL 9442 plakalı otomobil, Seydişehir-Konya kara yolunun 7. kilometresinde, önünde giden 06 KZY 82 plakalı otomobili sollarken karşıdan gelen Turgut C. idaresindeki 33 LD 652 plakalı kamyonla çarpışarak şarampole devrilmişti.

Kamyonun da 06 KZY 82 plakalı otomobille çarpışması sonucu bu otomobilde bulunan 7 kişi ölmüştü. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan ve hatalı sollama nedeniyle kazaya yol açtığı iddia edilen 34 YL 9442 plakalı otomobilin sürücüsü Birol Dilek'in alkollü olduğu belirlenmiş, Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesinde Dilek hakkında 22.5 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı..