BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.414,15
HABER /  DÜNYA

64 günlük öğretmen grevi

İsrail'de öğretmenlerin 64 günlük grevi anlaşmayla sonuçlandı.

Abone ol

İsrail'de orta öğrenimde görev yapan öğretmenlerin okulların açılmasıyla başlattıkları "hak arama" grevi 64 gün sonra anlaşmayla sonuçlandı.

İsrail Orta ve Lise Öğretmenleri Sendikası ile Eğitim ve Maliye Bakanlıkları, dün öğleden sonra başlayan ve sabaha kadar devam eden yaklaşık 20 saatlik görüşme maratonunun ardından tarafların anlaşmaya vardığını, grevin sona erdiğini açıkladılar.

Sabah saatlerinde varılan ilke anlaşması ile öğretmenler, genel durumlarında iyileştirme, çalışma saatleri, ve maaş zammı taleplerini kabul ettirdi. Öğretmenlerin maaşlarına ilk etapta yüzde 8,5 ve aşamalı olarak yüzde 26'ya varan oranda zam yapılacak.

Ayrıca eğitim koşullarının iyileştirilmesi, bu doğrultuda sınıflarda halihazırda 40'ın üzerinde olan öğrenci sayısının 32'ye düşürülmesi gibi düzenlemeler yapılması da benimsendi. İsrail'de öğretmenlerin ortalama maaşlarının diğer sektörlere göre çok düşük, yaklaşık 1000 dolar (3800 Şekel) olduğu belirtiliyor.

İsrail tarihinin en uzun süreli öğretmenler grevi nedeniyle okullarından uzak kalan 600 bin dolayında öğrenci bugün okullarına dönerken, Eğitim Bakanı Yuli Tamir, "iyi bir anlaşma olduğunu, öğretmenlerin büyük bir iş başardıklarını" söyledi.