BIST 10.015
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.438,79
HABER /  GÜNCEL

61 ceset TIR'la sınır kapısına getirildi

İzmir'de batan teknede hayatını kaybeden 61 Suriyelinin cenazesi TIR’la Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde bulunan Sınır Kapısını getirildi

Abone ol

İzmir’de 63 kişinin öldüğü mülteci faciası sonrasında otopsileri tamamlanan ve kimlikleri tespit edilen 61 mültecinin cenazeleri soğuk hava depolu TIR Dorsesine dün yüklenerek, Şanlıurfa’ya hareket etmişti. 

screen-shot-2012-09-14-at-1.48.02-pm.png

Bu sabah saatlerinde tekne faciasında hayatını kaybeden, 61 Suriye uyruklu vatandaşların cenazelerini taşıyan TIR ile aynı teknede sağ kurtulan ve ölenlerin yakını olduğu öğrenilen 36 kişiyi taşıyan otobüs Akçakale ilçesine ulaştı. Cenazeleri taşıyan TIR’ın ön bölümünde Arapça ‘Ateşten denize’ anlam taşıyan siyah bayrakların asılı olması dikkat çekti.

Akçakale Sınır Kapısına getirilen cenazeler ile tekne faciasında sağ kurtulan 36 kişinin pasaport işlemleri yapıldıktan sonra Suriye’ye geçişleri yapılacağı öğrenildi. İşlemlerin hızlandırılması için Akçakale Kaymakamı Eyyüp Fırat, sınır kapısında hazır bulundu. Hayatını kaybeden 61 kişinin cenazesi tek tek açılıp kontrol edildikten sonra Suriyeli yakınlarına teslim edileceği bildirildi.