BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SAĞLIK

6 yıl boyunca saçlarını yolarak selfie çekti!

Rebecca Brown adlı genç kız, "stres anında saçlarını kökünden yolma" hastalığıyla savaştığı 6 yılını fotoğraflarıyla ölümsüzleştirdi.

Abone ol

Trichotillomania (saçları kökünden koparma, yolma) adlı hastalığa yakalanan Rebecca Brown adlı genç kız, 6 buçuk yıl boyunca saçlarının nasıl değiştiğini her gün çektiği selfileriyle ölümsüzleştirdi.

2007-2014 yılları arasında yaklaşık 6 buçuk yıl boyunca selfie çeken genç kız, 14 yaşından 21 yaşına kadra bu hastalığın illetinden kurtulamadı.

ÖZELLİKLE SINAV DÖNEMLERİNDE SAÇLARINI KOPARMIŞ

Saçlarını koparmaktan kendisini alıkoyamadığı, özellikle sınav dönemi gibi zamanlarda kendisine zarar verdiğini ifade eden Rebecca, dönem dönem kendisine daha az zarar vermek için saçlarını çok kısa kestirmiş, hatta zaman zaman da kazıtmış, peruk takmış...

sac-koparma-hastaligina-tutuldu-6-yilin-6244342_7354_m.jpg

TRICHTOTILLOMANIA NEDİR?

Hastalık dürtü kontrol bozukluklarından kabul ediliyor. Yazması ve okuması biraz zor olan, Trichotillomania'ya kısaca TTM deniyor.

HASTALIK, AĞIRLIKLI OLARAK KADINLARDA GÖRÜLÜYOR

Ağırlıklı olarak kadınlarda görülen bir rahatsızlık. Görülme sıklığı %1- %3 gibi bir oran.Çoğu insanda ergenlikte ve hatta çocuklukta başlayan bir problem. Saç, kaş, kirpik ve hatta kasık tüyleri bile yolunabiliyor.

sac-koparma-hastaligina-tutuldu-6-yilin-6244342_7411_m.jpg

BAZI İNSANLAR KOPARDIKLARI SAÇLARI ÇİĞNİYOR

Bazı insanlar saçın bir bölümünü yolarken kimileri belli bir noktaya yoğunlaşıyor. Sadece o bölgeden tomar tomar saçını çekiyor. Kopardıktan sonra bu saçla oynama, saçı ağıza alıp çiğneme de görülen belirtilerden.