BIST 9.681
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.425,66
HABER /  DÜNYA

6 yaşındaki kızı piranalar diri diri yedi

Brezilya 'da nehre düşen 6 yaşındaki küçük kızı piranalar diri diri yedi. Küçük kızın cesedi çıkarıldığında gören herkes şok oldu.

Abone ol

Brezilya'nın Monte Alegre kenti yakınlarındaki Rio Maicuru nehrine düşen altı yaşındaki bir kız çocuğu yırtıcı piranalar tarafından yenilerek feci şekilde hayatını kaybetti.

Globo gazetesinin haberine göre, adı belirtilmeyen çocuk tatilini geçirmek üzere yanına gittiği büyükannesi ve diğer üç çocukla birlikte nehirde kano gezisine çıktı.

Ancak kanonun devrilmesi sonucu içindekiler nehre düştü. Büyükanne ve diğer çocuklar kıyıya çıkmayı başarırken, altı yaşındaki kız çocuğu çıkamadı.

PİRANALAR KIZIN ALT TARAFINI TAMAMEN YEDİ

Olay yerine gelen yardım ekipleri bir süre sonra çocuğu, vücudunun alt kısmı piranalar tarafından kemiklerine kadar tamamen yenmiş halde sudan çıkardı.



PİRANA NEDİR? PİRANALARIN ÖZELLİKLERİ
pirana-nedir.jpg
Piranaların en belirgin özelliği iri ve sivri dişleriyle suya düşen bütün canlıları ayırt etmeksizin saniyeler içinde parçalayarak yemeledidir. Güçlü kaslara bağlı alt ve üst çenesinde sıralanmış olan ustura gibi dişler ağız kapandığında birbirlerine sıkıca kenetlenir. Böylece pirana kendinden çok daha iri olan avından büyük parçalar koparabilir.

En büyük pirana türü Brezilya'nın doğusunda yaşayan ve uzunluğu 60 santimetreyi bulabilen kara piranadır. Sürü halinde gezen piranalar kan kokusuna dayanamaz. En yırtıcı balık türü olan piranalar suya giren ya da düşen her hayvanı ya da insanı saniyeler içinde yok eder.

ANNESİNİ BİLE YİYOR
Piranalar ailelerine çok bağlıdır ama kan kokusuna dayanamaz. Örneğin pirananın annesi yaralanmışsa ve pirana kan kokusunu duyarsa hemen annesini yer. Yani huy ve fiziki yapıdan (diş ve kaslar) binevî köpek balıklarına benzerler. Bu balıklar çok açken, üreme zamanında ya da büyük sürüler halinde dolaşırken büyük hayvanlara saldırırlar. Dişi piranalar yumurtalarını su bitkilerine yapıştırır, erkekleri de bunları yavrular gelişip çıkıncaya kadar korurlar.