BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.380,81
HABER /  GÜNCEL

Barcelona Neymar soruşturması için Real Madrid'i suçladı

Katalan kulübünün Neymar'ı transfer ederken vergi usülsüzlüğü yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada kulüp başkanı Bartomeu savunmasını yaptı ve "Neymar ile başka kulüpler de ilgileniyordu... Şimdi de durumdan mutlu değiller" dedi.

Abone ol

Ünlü Katalan kulübü Barcelona'nın Brezilyalı yıldız Neymar'ı transfer ederken vergi usülsüzlüğü yapıldığı iddiasıyla soruşturmasında kulüp başkanı Bartomeu savunmasını yaptı.

Barcelona Başkanı savunmasında Neymar transferi sürecinde herhangi bir usülsüzlük yapılmadığını ifade etti ve "Neymar ile başka kulüpler de ilgileniyordu. Daha fazla para da teklif ettiler ancak transferi yapamadılar. Şimdi de durumdan mutlu değiller ama bu kez fazla ileri gittiler" dedi.

İfade vermek üzere savcılığa giden Bartomeu, ima ettiği kulübün Real Madrid olabileceğini ise şöyle dile getirdi:

"Real Madrid tüm bu yaşananların arkasında demek istemiyorum. Ama Neymar'ın babasıyla konuştum. O dönemde iki transfer teklifi aldıklarını söylüyor. Birisi Barça, diğer ise Madrid."

Bartomeu aynı zamanda Barcelona'ya karşı kulübün Katalan kimliği nedeniyle siyasi bir kampanya yürütüldüğünü de iddia etti.

Bartomeu, "Bir yıl önce Nou Camp'ta Özgürlük Konserleri düzenlendi. Katalan bayrağının stadyumda dalgalanmasına izin verdik. Belki bunlar birilerini rahatsız etmiştir" dedi.

Vergide usülsüzlük iddiaları

Barcelona Neymar transferi için 57 milyon euro ödeme yaptığını açıklamıştı. Aileye yapılan ödeme 45 milyon euroydu.

Ancak soruşturmayı yürüten savcılar Neymar'ın eski kulübü Santo'a ödenen transfer ücretinin ibraz edilen bedelin üzerinde olduğunu iddia ediyor.

Savcılar bu hatalı beyan nedeniyle Barcelona'nın 12 milyon euroluk ilave vergi ödemesinden kurtulmaya çalıştığını savunuyor.

Kulüple ilgili yolsuzluk iddiaları ilk ortaya atıldığı dönemde eski başkan Sandro Rosell Ocak 2014'te görevinden istifa etmişti.