BIST 9.583
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.476,64
HABER /  DÜNYA

6. Büyükelçiler konferansı başlıyor

Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçiler Konferansı’nın altıncısının Ankara, Adana ve mersin’de düzenleneceğini bildirdi. <br/>Bakanlıktan yapılan ...

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçiler Konferansı’nın altıncısının Ankara, Adana ve mersin’de düzenleneceğini bildirdi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, yurtdışında görev yapan tüm Büyükelçilerin katılımıyla her yıl düzenlenen Büyükelçiler Konferansı’nın altıncısının, Dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu’Nun başkanlığında, 13-19 Ocak 2014 tarihleri arasında, “Güçlü Demokrasi, Dinamik Ekonomi, Etkin Diplomasi” temasıyla Ankara, Adana ve Mersin’de düzenleneceği kaydedildi.
Konferansın, Büyükelçilerin, 13 Ocak Pazartesi sabahı Anıtkabir’i toplu ziyaretiyle başlayacağı ve bunu takiben resmi açılış, Bakan Davutoğlu’nun geniş bir davetli topluluğuna hitaben yapacağı konuşmayla gerçekleşeceği belirtilerek şöyle denildi:
"İlki 2008 yılında yapılan ve aradan geçen süre zarfında gelenekselleşen Büyükelçiler Konferansları, uluslararası ilişkilere ve dış politikamıza dair genel bir durum tespiti yapılması, geleceğe yönelik stratejilerin belirlenmesi ve dış politikamızın uygulanmasında rol oynayan diğer kurum ve kuruluşlarla koordinasyonun sağlanması bakımından önem taşımaktadır.
Bu bağlamda Altıncı Büyükelçiler Konferansı kapsamında da güncel dış politika gelişmelerine ilişkin olarak gerçekleştirilecek Bakanlık içi değerlendirme oturumlarının yanı sıra, hükümet üyelerimiz beraberlerinde bağlı kurum ve kuruluş yetkilileri olduğu halde Büyükelçilerimize hitap edecek ve dış politikamıza etki eden tüm konularda kapsamlı görüş alış-verişinde bulunulacaktır.
Öte yandan, bu yıl da, Büyükelçiler Konferansına yabancı konukların daveti uygulamasına devam edilmiştir. Bu çerçevede Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ve İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri İyad Madani Konferansın Ankara bölümüne katılacak ve Büyükelçilerimize hitap edeceklerdir."
13 Ocak günü Bakan Davutoğlu’Nun Dışişleri ailesiyle bir araya geleceği akşam yemeğine ise İslam İşbirliği Teşkilatı’nın önceki Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu da katılacağı vurgulanarak "Ayrıca, 14 Ocak Salı günü Sayın Bakanımızın ev sahipliğinde, diplomasimizin konsolosluk işleri ve insani boyutu çerçevesinde Mogadişu’da Büyükelçiliğimize yönelik terör saldırısında şehit düşen özel harekat polisimizin yakınlarının ve bu saldırıda yaralanan polislerimizin, Almanya’da Nasyonalist Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün saldırılarında hayatını kaybeden vatandaşlarımızdan Enver Şimşek’in kızının ve adıgeçene ilk yardım müdahalesinde bulunan Alman vatandaşı AndreasHeuler’in, geçtiğimiz yıl yurtdışında kaçırılan ve Bakanlığımızın da çabalarıyla serbest kalmaları sağlanan bazı vatandaşlarımızın ve Sırbistan’da trafik kazası geçiren TRT görevlilerinin davetli olduğu bir kahvaltı düzenlenecektir.
Konferansın Adana ve Mersin bölümlerinde ayrıca Sayın Bakanımız dış politikamıza dair hitaplarda bulunacaktır" ifadesi kullanıldı.
(İHA)