BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.437,28
HABER /  GÜNCEL

6 ayrı mahkeme delil yok demiş!

Ali Ağaoğlu ve Abdullah Oğuz Bayraktar'ın da aralarında bulunduğu 9 kişiyle ilgili 6 ayrı mahkemenin kararı olduğu ortaya çıktı.

Abone ol
17 Aralık'ta birbirinden ayrı ve farklı 3 soruşturma dosyasıyla aynı gün yapılan operasyonda gözaltına alınan Çevre Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar ve Ali Ağaoğlu'nun yurtdışına çıkış yasağı kaldırıldı. Kararla ilgili olarak 6 ayrı mahkeme başkanının hem Bayraktar hem de Ağaoğlu için delil olmadığı yönünde karar verdiği ortaya çıktı.

17 Aralık Yolsuzluk soruşturması kapsamında şüphelilere konulan tüm yurt dışı yasakları ve malvarlığı tedbirlerinin kaldırılması kararı alındı. Savcı, kararında "Şüphelilerin üzerilerine atılı suçu işlediklerine dair ve adli kontrol tedbiri gerektirecek deliller dosyada mevcut değil"ifadelerini kullandı.


KARAR OCAK AYINDA ALINMIŞ 

Avukatların mahkemeye yaptıkları itirazlar üzerine, Ali Ağaoğlu'nun ve iki kişi ile Abdullah Oğuz Bayraktar'ın ve diğer 5 kişinin daha adli tedbir ve yurtdışı çıkış yasağı, üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair delillerin olmaması sebebiyle Ocak ayında kaldırıldığı ortaya çıktı. Yapılan itirazlar sonunda 9 kişi hakkında 6 ayrı mahkemenin, "delil yok kanısına" vardığı ve Savcı Ekrem Aydıner'in mahkeme kararıyla diğer sahışlarında adli tedbir ve yurtdışı çıkış yasaklarını kaldırıldığı belirtildi. Bunun üzerine bu dosyada hakkında adli tedbir ve yurtdışı çıkış yasağı olan kimse kalmamış oldu!
 
EL KONULAN CİHAZLAR İADE EDİLİYOR
 
Savcı Aydıner, ayrıca dosyanın tutuksuz şüphelilerine ait gözaltına alındıkları sırada el konulan tüm telefon cihazlarını bizzat şüphelilere teslim edilmesi için adli emanet bürosuna talimat verdi. Başta iş adamı Ali Ağaoğlu olmak üzere birçok şüpheli adli emanete giderek telefonlarını aldılar.