BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,84
ALTIN 2.440,44
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'dan kasetler için ilk yorum!

Sorgu kasetleriyle ilgili ilk kez konuşan Abdullah Öcalan, kasetlerin montaj olduğunu ileri sürdü.

Abone ol
Gündeme bomba gibi düşen Öcalan kasetleri de montajlı çıktı. İddianın sahibi ise Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan... 

İmralı Cezaevi’nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Abdullah Öcalan ile görüşen kardeşi Mehmet Öcalan ile aynı cezaevindeki mahkumlardan Şeyhmus Poyraz’ın kardeşi Felek Cızlaşmak, Bursa’nın Gemlik İlçesi’ne döndü.

SÜREÇ DURDU MU? 
 
Gemlik Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mehmet Öcalan, ağabeyi ile genel konuları değerlendirdiklerin belirterek, "Süreç neyse tek taraflı gidilmez. İleriye gidilmesi için kısa bir dönemde müzakerelere başlanması gerektiğini, uzun sürenin kimseye bir fayda getirmeyeceğini söyledi. ‘Bir an önce, sorun müzakereyse, sorun Kürt sorunuysa, demokratik şekilde çözülecekse bir an önce bunun gereği neyse yapılması herkes için faydalı olabilir’ dedi" diye konuştu.

ÖCALAN O GÖRÜŞMEDE MONTAJ DEMİŞ 
 
Abdullah Öcalan’ın internette yer alan sorgu videolarıyla ilgili bir şeyler söylemek isteğini kaydeden Mehmet Öcalan, "Bu çok önemlidir. 35 seneden beri bir medya grubu, 35 seneden beri sığınak yapmıştır. Bu görev onlara verilmiştir. O göreve devam etsinler. Ne Kürtlere, ne Türklere bir hayır getiremez o videolar. Devam etsinler o görev onlarındır. Onlar için hayırlı olsun. Öcalan dedi ki, ‘Eğer öyleyse karşı tarafın bende sordukları sorular var. Niye o adam sormuyor? Montaj yapmışlar. Bunun içinden alıp birer birer montaj yapmışlar. Bu kimseye bir fayda getirmez.’ O oluşum da 35 seneden beri bu sığınaklığı devam ettiriyor. Onlar için hayırlı olsun. Bu ne Türklere, ne de Kürtlere fayda getirmez" diye konuştu.