BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.512,14
HABER /  DÜNYA

500 balyalık samanı kaptırdı

Zonguldak Merkeze bağlı Türkali köyünde Nazım Çelik adlı vatandaş, 500 balya samanın nakliyesi için anlaştığı firmaya borçlanınca, aracı fir...

Abone ol

Zonguldak Merkeze bağlı Türkali köyünde Nazım Çelik adlı vatandaş, 500 balya samanın nakliyesi için anlaştığı firmaya borçlanınca, aracı firmanın kendisine balyaları teslim etmediğini iddia etti.
Polatlı’da, 78 BN 753 plakalı araca yüklenen 500 balya samanı bekleyen Nazım Çelik, kendisine araç bulmada yardımcı olan Mehmet Ç.’nin nakliye firmasına borcu olduğu için samanın kendisine teslim edilmeyeceğini öğrenince şoka uğradı. Samanın parası olan 2 bin Türk lirasını samancıya postane yolu ile hesap numarasına ödeyen Çelik, Polatlı’dan yüklenen samanın kendisine ulaşmaması üzerine nakliye firması ve kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Mağdur olan Nazım Çelik, şöyle konuştu:
“Benim Polatlı’da Hüseyin K adlı bir arkadaşım vardı. Bu arkadaşa ’Saman ayarlayabilir misin’ diye sorduğumda bana ’Araç bulman gerekir’ dedi; burada araç bulmak biraz zor olduğunu söyledi. Ben birkaç yere araç için gittim. Araç işini tedarik edemedik. En sonunda Mehmet Ç. diye bir arkadaş var saman işi yapan, bu arkadaşa ’araç bulabilir misin?’ dedim. ’Polatlı’da 500 balya bir samanım var onu getirebilir miyiz’ diye sordum. O da bana ’mal getiren arkadaşlara ben bir sorayım sana haber veririm’ dedi. Sorduğunu söyledi, ’araç işini hallettik samanı getirebiliriz’ dedi. Bana aracın Konya’ya yük getirdiğini, Konya dönüşünde samanı alacağını söylediler."

’SAMANI GETİRMEYİZ DEDİLER’
Aracın şoförünün Hakan Ö. olduğunun söylendiğini belirten Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu şoförü yönlendiren Muharrem Ç. adlı aynı şirkete bağlı şoför ve Hakan Ö.’nün telefon numarasını verdiler. Hakan Ö. ile telefonla görüştükten sonra ben Hakan Ö.’nün telefonunu Polatlı’daki samanı yükleyecek Hüseyin K.’ya verdim. Bunlar kendi aralarında görüştü. Samanı Polatlı’da 78 BN 753 plakalı araca yüklediler. Saman yola çıktı. Saman yola çıktıktan sonra Kızılcahamam’da Hakan Ö. adlı şoför ile Muharrem Ç. adlı şoför aracı değişiyor. Ben bunu öğrendikten sonra Muharrem Ç.’ye telefon ettim. ’Niye araçları değiştirdiniz’ diye sorduğumda ’ağabey; o arkadaş Aydın’a gidecek aracı ben getireceğim’ diye söyledi. Karabük’e geleceğini söyledi. Ben aynen kendisine ’Sen Çaycuma’ya gel otelde yatarsın, sabah Filyos’a oradan da Türkali’ye gelirsin’ diye söylediğimde, ’Ağabey ben 17 gündür evime gitmedim’ dediği zaman diyecek bir şey bulamadım. Adam evine gitti. ’Ben sabah altı gibi kalkarım yola çıkarım sabah gelirim’ dedi. Bende sabah saat sekiz buçukta kendisine telefon ettim, daha yeni kalktığını söyledi. Ondan sonra bekledim yine gelmedi. On bir buçukta bir telefon daha ettim. Aracın arıza yaptığını, aracın sanayide olduğunu söyledi. ’Bu saman senin değil Mehmet Ç.’nin’ diye söyledi. ’Arkadaş bu saman Mehmet Ç.’nin değil, bu saman benim, Mehmet Ç. yalnız beni size araç bulmada yönlendirdi. Mehmet’in uzaktan yakından bu işle alakası olmadığını’ söylediğim halde ’yok, bu saman Mehmet Ç.’nin bununda bize borcu var, borcundan dolayı biz bu samana el koyduk’ dedi. Samanı getirmeyeceğini söyledi."

’’BU SAMAN BENİM, MEHMET Ç’NİN BU İŞLE İLGİSİ YOK’’
Özel aracıyla Mehmet Ç.’yi de alarak Karabük’e nakliyatın yazıhanesine gittiğini belirten Nazım Çelik, şunları söyledi: "Nakliyatın yazıhanesinde Mehmet Ç.’ye 2 bin 800 Türk lirası bir hesap çıkardılar. Bu hesabı öderseniz samanınızı alırsınız dediler. Bende arkadaş bu saman benim, Mehmet Ç.’nin bu işle alakası yok, bunun borcu ile benim samanın ne alakası var dediğimde, biz seni tanımıyoruz, biz Mehmet Ç.’yi tanırız, Mehmet Ç. parayı versin, sen samanını al dediler. Biz, çok zamandır bunu tuzağa düşürmeye çalışıyorduk. Bunun bize bir yıldır borcu var dediler. ’Ya bu ne biçim tuzak, bu ne biçim iş’ dediğimde ’sen bu işe karışma’ dediler. Bunun üzerine biz oradan ayrıldık. Polatlı’daki Hüseyin K adlı arkadaş jandarmaya suç duyurusunda bulundu. Ben de, Işıkveren Jandarma Karakolu’na gittim suç duyurusunda bulundum."

NUMARAYI BEN VERDİM
Nazım Çelik’e nakliye için araç bulmada yardımcı olan Mehmet Ç. ise şunları söyledi:
“Nazım Çelik Polatlı’dan saman yaptırmış kendine, benden nakliye için araç istedi. Bende Nazım Çelik’e şahsın telefon numarasını verdim. Bizzat kendisiyle görüştü. Benim malımı getirir misin diye sordu o getiririm dedi. Polatlı’dan samanı araca koyuyorlar. Hüseyin K.’de samanı yükledim diye Nazım Çelik’e telefon ediyor. Ama mal yerine ulaşmıyor. Nazım Çelik Polatlı’da malı yaptırmış. Araca yüklemişler. Benim nakliyat firmasına değil şahısa borcum var, halen bana mal getiriyorlar. Muharrem Ç’a bin Türk lirası borcum var. Halen kendisi bana saman getiriyor. Muharrem Ç. samanları neden teslim etmediğini ve düşüncesini bilemem bu konuda benim bir bilgim yok.”
(İHA)