BIST 9.604
DOLAR 32,45
EURO 34,48
ALTIN 2.475,88
HABER /  RAMAZAN

Abdülaziz Hoca'dan Cübbeli'ye bomba karşılık

Prof. Doktor Abdulaziz Bayındır, İnternethaber'e özel açıklamalar yaptı. Cübbeli'ye yanıt veren Bayındır, 'Cübbeli'nin ki Allah'a verilen cevaptır' dedi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER.COM (ÖZEL İÇERİK) - Dün akşam telefonla yayına bağlanıp Cüppeli Ahmet Hoca'ya yanıt vermek isteyen Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır'ın bu isteği programın formatı gereği kabul edilmedi. Bayındır da İNTERNETHABER'e konuştu ve hem Diyanet'e hem de ünlü ilahiyatçı Hayrettin Karaman'a seslendi.

Kamuoyunda Cüppeli Ahmet Hoca olarak tanınan, Ahmet Mahmut Ünlü, dün akşam Teke tek programında Abdülaziz Bayındır Hoca için "Sana ne fazla oruç tutuyorsak, Sapıtmak için niye bu kadar okuyor da profesör oluyorlar yahu!..." yorumunu yapmıştı.


Cübbeli'den Bayındır Hoca'ya şok sözler

Teke tek'e özel istekle çıktı. Profesör Bayındır'ın 'fazla oruç tutuyoruz' sözüne delirdi. Cübbeli, 'Sana ne fazla oruç tutuyorsak' dedi.

cübbeli-ahmetten-bayindir-hocaya-şok-söz.jpg

Teravih namazı diye bir şey yok!
Süleymaniye Vakfı başkanı Prof. Abdülaziz Bayındır, Hazreti Muhammed'in teravih namazı kılmadığını ve İslam'da böyle bir namazın farz olmadığını söyledi.
abulaziz-bayindir-teravih-açiklamasi.jpg

Türkiye'deki namaz vakitleri yanlış mı?
Profesör Abdulaziz Bayındır, imsak vakitlerinin yanlış olduğunu öne sürmüştü. Diyanet'ten açıklama geldi.

diyanetten-namaz-vakitleri-açiklamasi.jpg

TÜRKİYE'DE 1 SAAT 19 DAKİKA FAZLA ORUÇ MU TUTULUYOR?
Türk halkına fazladan oruç mu tutturuluyor? Profesör Abdulaziz Bayındır yine tartışmanın fitilini ateşledi. Bayındır'a göre hatalı takvim nedeniyle oruca erken başlanıyor.
türkiye-fazla-mi-oruç-tutuyor.jpg

İmsakiye ve yatsı saati yanlış

Profesör Doktor Abdulaziz Bayındır bu kez yatsı namazı saatlerinin yanlış olduğunu açıkladı.
i̇msakiye-ve-yatsi-namazi-saati-yanliş.jpg

İnternethaber'e konuşan Bayındır Hoca, Bakara suresini hatırlatıp "Bu söz Allah'ın sözüdür, Cüppeli Ahmet'in cevabı da bize değil Allah'a verilen cevaptır. Dolayısıyla, dini açıdan sonu, hiç kimsenin olmasını istemeyeceğimiz bir konuma sokar kendisini" karşılığını verdi.

İşte Bayındır'ın çok özel açıklamaları;

MUHATAP ALINACAK BİRİ DEĞİL


"Cüppeli Ahmet'in ilmi olarak söylediği herhangi bir şey yok. Cümlelerinin birisi diğerini yalanlıyor. Dolayısıyla muhatap alınacak bir tarafı yoktu. Zaten benim ne düşündüğümü ifade ettiğim yazılarım her yerde yayınlanıyor. Gerek kader, gerek Allah bilgisi, gerekse imsak vakti konusunda hem görsel hem de yazılı olarak çok sayıda malzememiz internette dolaşıyor. Bunlar son derece açık."

İLMİ DAYANAKLARI YOK DEMOGOJİ YAPIYORLAR

"Malesef, gerçekten çok üzücü ki, Diyanet İşleri Başkanlığı ve bir takım çevreler bize karşı tam bir işbirliği içerisinde gözüküyorlar ama hiçbirinin dayandığı en küçük bir ilmi dayanak yok. Sadece bir demogoji yapıyorlar, Kuran diyorlar, hizmet diyorlar, bilimsel veriler diyorlar ama altı boş."

SİZİN ARACILIĞINIZLA DİYANETE SESLENMEK İSTİYORUM

"Ben sizin vasıtanızla şunu söylemek isterim; Bu insanların tamamı Fecr-i Kazip'in ne olduğunu bize bildirsinler. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın imsak diye ilan ettiği vakitte Fecr-i Kazip diye bir olay da oluşmuyor, ondan da çok önce orucu başlatıyorlar.

MADEM ÖYLE GÖRSEL DÖKÜMAN VERSİNLER

Onların ilan ettiği saatte, insanların sahur yemeğine yeni kalkmış olmaları lazım, yani sahur yemeğinin başlayacağı saatte insanları oruca başlatıyorlar ki bu vücudun yapısı açısından da son derece zararlıdır. Dolayısıyla, internet medyasına bir tane görsel malzeme göndermelerini rica ediyorum. Madem o kadar gözlem yaptılar bir tane görsel malzeme göndersinler bir de fecr-i kazip'in ne olduğunu tarif etsinler."

HAYRETTİN HOCA'YA DA ÇAĞRI

"Bu talep, Hem Cüppeli Ahmet için, hem bugün Yenişafak Gazetesi'nde Diyanet'i destekler mahiyette bir yazı yazan Hayrettin Karaman, hem Diyanet için, hem de takvim çıkaran bütün kuruluşlar için yapılan bir çağrıdır. Tarif etsinler ve tariflerini ispatlasınlar, artık bugün bunu ispatlayabilecek teknoloji var. Böyle, laf kalabalığıyla, sahip olmuş oldukları mevkilerin kendilerine vermiş oldukları güçle insanları yanlış bilgilendirmesinler."

SABAH EZANI 1 SAAT ERKEN OKUNUYOR

Orucunu kendi doğrularına göre açtığını ve bunu yıllardır böyle yaptığını belirten Abdülaziz Bayındır, "asıl ftneci onlar" dedi:

"30 senedir böyle yapıyorum. bunu, şimdi konuşanların tamamı bilir, yeni bir olay değil bu. Ramazan'da beni fitne çıkarmakla suçluyorlar, Ramazan'da fitneyi biz çıkarmıyoruz, Razaman'dan önce okunan sabah ezanı ile Ramazan'da okunan sabah ezanı arasında bir saat fark var. Asıl fitne bunu yapmak ve bunun gerekçesini gösterememektir."

Cüppeli Ahmet Hoca'nın,
"Ufuktaki çizgi seçilinceye kadar diyor... Kasımpaşa'daki çizgi görününceye kadar demiyor ki... Astronomi var. Ramazan'a başlıyorsun da bu hesapla, gökteki çizgiyi nasıl göreceksin sen Habertürk'ün çatısına çıkıpta... Bu kadar şehrin ışığı varsa... " sözlerini de değerlendiren Bayındır, sözlerine şöyle devam etti:

CÜPPELİ BANA DEĞİL ALLAH'IN SÖZLERİNE YANIT VERİYOR


"Bu söz çok önemli. En can alıcı kısmı da bu aslında. Bu cümlenin yanında Bakara Suresinin 187'inci ayeti var.
Diyor ki; "Size belli oluncaya, gündüzün aydınlığı, gecenin karanlığından net olarak ayrılıncaya kadar yiyin ve için."
Bu söz Allah'ın sözüdür, Cüppeli Ahmet'in cevabı da bize değil Allah'a verilen cevaptır. Dolayısıyla, dini açıdan sonu, hiç kimsenin olmasını istemeyeceğimiz bir konuma sokar k
endisini."

KADİR GECESİ KESİN DEĞİL

Bir kaç ülkenin bizden bir gün sonra oruca başlamasıyla Kadir Gecesi'nin de farklı bir günde kutlanacak olmasının çelişkisini sorduğumuz Bayındır bu konuya da şöyle açıklık getirdi:

"Kadir Gecesi kutlamak diye bir olay yok. Eğer yatsı namazını kılıyorsanız o kadir gecesini zaten ihya etmiş olacaksınız. Siz normal ibadetlerinizi yapıyorsanız zaten ihya etmiş olacaksınız. Kadir Gecesi'ninde 27'sinde olduğu kesin değil zaten. İsteseniz de istemeseniz de o geceyi zaten yaşayacaksınız."