BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.394,26
HABER /  GÜNCEL

5 yıldızlı otelde 50 YTLye tatil

Erken rezervasyon tatilciye indirimler sunuyor. Hesaplı tatil yapmak istiyorsanız yerinizi şimdiden ayırtın.

Abone ol

Erken rezervasyon tatilciye yüzde 45'e varan indirimler sunuyor. Erken rezervasyon yapanlar, bölgelere göre değişmekle birlikte Ege ve Akdeniz'de beş yıldızlı otellerde her şey dahil 50 YTL'ye tatil yapacak.

YERİNİZİ HEMEN AYIRTIN

Yerli turist, hesaplı tatil yapmak istiyorsa yerini şimdiden ayırtmalı. Zira yaz aylarında, bir yıl öncesinden yurtdışı rezervasyonlarla kapatılmaya başlanan otellerde oda bulmak zor hale geldiği gibi fiyatlar da artıyor. ETS, Club İremtur gibi firmalar erken rezervasyon kampanyalarını başlattı.

Diğer firmalar da en geç ay ortasında rakamlarını netleştirmek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Son birkaç yıldır otellerin de uçaklar gibi dalgalı fiyat politikası uyguladığına dikkat çeken ETS Group Başkanı Mehmet Ersoy, ''Erken rezervasyon yaptıranlar hem yüzde 30 indirimli almış hem de yer doldukça artan fiyat artışlarından etkilenmemiş olacaklar'' dedi. Türkiye'de 6 yıl önce ilk ‘erken rezervasyon’ uygulamasını başlattıkları belirten Ersoy, geçen yıl toplam satışlar içindeki erken rezervasyon oranının yüzde 35'e çıktığını da söyledi.

AVRUPA KASIMDA BAŞLIYOR

Bu yıl yaz sezonunun yüzde 45'ini erken rezervasyonla satmayı beklediklerini ifade eden Ersoy, şöyle devam etti: "Bu yıl erken rezervasyona bir ay erken başladık. Aslında biz geç bile başlıyoruz. Avrupa ülkelerinde kasım-aralık gibi başlıyor. Biz, bu sene Türkiye'de marta çektik. Hedefimiz her yıl gerçekçi bir biçimde daha erkene çekmek."

ETS Tur'un 118 oteli kapsayan ve yüzde 30 indirim öngören erken rezervasyon kampanyasıyla herşey dahil günlük ücreti 260 YTL olan Rixos Tekirova'da 182 YTL'ye kalınabiliyor. Firma, Club Voyage Belek'te 154 YTL, Joy Club Bodrum'da 91 YTL'ye beş yıldızlı tatil öneriyor.

5 YILDIZLI TASARRUF

Club İremtur Genel Müdür Yardımcısı Murat Usluer de, yabancıların bir yıl öncesinden rezervasyonlar yapmaları nedeniyle zaten sınırlı olan oda sayısı konusunda, yerli turistin erken rezervasyonla avantaj elde edebileceğini söyledi. Usluer, şu bilgileri verdi: "Örneğin iki kişilik ailenin temmuz ayında Kemer'de, beş yıldızlı bir otelde 7 gün konaklamalı tatili 2 bin 400 YTL olarak hesaplanıyor. Ancak sezonda bu rakam artacaktır. Erken rezervasyon yapılması halinde ise peşin ödemede yüzde 35 indirimle ödenecek rakam bin 560 YTL'ye düşüyor. Ayrıca taksitle ödemelerde yine indirim seçenekleri mevcut."

EN HESAPLI TATİL

Gezisitesi.com'un erken rezervasyon kampanyasında ise 4 yıldızlı otellerde yüzde 40’a varan indirimlerle Akdeniz ve Ege otellerinde yarım pansiyon 45 YTL'den başlayan otel promosyonları yer alıyor. Tatilvitrini.com sitesi de yüzde 45'e ulaşan indirimlerle tatil satıyor. WOW otellerinde ise beş yıldızlı tatilin erken rezervasyonlu fiyatı 69 YTL'den başlıyor.