BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

5 yıl sonra sesini duydu!

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan 65 yaşındaki Sabri Ahmet, Fransız Büyükelçisinin yardımlarıyla alınan cihazla 5 yıl aradan sonra ilk kez kendi sesini duydu.

Abone ol

Sabhi Ahmet, 5 yıl önce boğazındaki rahatsızlığı nedeniyle Halep’te ameliyat olduktan sonra konuşamadı. 

FRANSA DIŞİŞLERİ BAKANI TALİMAT VERDİ

Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez ilçesinde yaşarken ülkesindeki iç kargaşa kaçarak sığındığı Kilis’teki konteyner kentte 8 aydır kalan Sabri Ahmet, 17 Ağustos 2012 tarihinde Fransa Dışişleri Bakan Laurent Fabius ile Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili’nin konteynır kenti ziyaret ettiği sırada Sabri Ahmet’ıin yakınları konuşabilmesi için özel bir cihaz olduğunu alacak imkanları bulunmadığını belirtmesi üzerine Fransız Dışişleri Bakan Laurent Fabius, gereğinin yapılması için Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili’ye talimat verdi.

AMELİYATTAN SONRA SESİ KISILDI

Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili tarafından alınan cihaz Sabri Ahmet’e verildi. Cihazın gelmesiyle büyük sevinç yaşayan Sabri Ahmet Şunları, “Ben 5 yıl önce rahatsızlandım ve ameliyat sonrası sesimi duyamaz olup savaşın başlamasıyla birlikte konteynır kentte gelerek yerleştim. Bizi ziyarete gelen Fransız yetkililer durumu mu görünce cihaz alıp gönderme sözü verdiler. Cihazda geldi Allah kendilerinden razı olsun artık istediğim gibi konuşabiliyorum ”dedi.

Fransanın Ankara büyükelçisi Laurent Bili, Amerika Birleşik Devletleri’nden temin edilen ve bin 500 TL’ye mal olan cihaz, Sabri Ahmet’e medikal şirketi aracılığıyla teslim edildi.