BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

5 yeni karakol yapılıyor

Erdoğan MKYK'da OHAL'e ilişkin görüşlerini açıkladı. "Gözaltı süresi uzatılacak" dedi ve yeni karakollar için talimat verdi. Bakın kritik toplantıda neler konuşuldu?

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA

İNTERNETHABER

ANKARA- AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulunun (MKYK) bugünkü toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 61 karakolun yenilenmesi, 5 tane de yeni karakol yapılması için talimat vardi.

OHAL GELMEYECEK

2,5 saat süren MKYK toptantısında üyelerden biri Erdoğan'a olağanüstü hal uygulamasının yeniden gelip gelmeyeceğini sordu. Erdoğan "Böyle bir plan yok. TSK'nın da böyle isteği yok. Geçmişte yapılan çalışmalar da zaten bu tip uygulamaların başarılı olmadığını gösterdi. Mücadelemize demokrasiden taviz vermeden devam edeceğiz" dedi.

GÖZALTI SÜRESİ UZUYOR

Polis ve jandarmanın gözaltı süresine ilişkin istekleri olduğunu belirten Erdoğan "Bazı Avrupa ülkelerinde terör suçları sözkonusu olduğunda bizden çok daha uzun süreli gözaltı süreleri uygulanıyor. Biz de gözaltı sürelerini uzatmak için çalışmalara başlayacağız. Bu konuda bir çalışma başlattık" dedi.

5 YENİ KARAKOL İÇİN TALİMAT

Erdoğan toplantıda 66 sınır karakolunun da bakım-onarım-yenileme ve inşa çalışmasının hemen başlatılması gerektiğini söyledi. Toplantıda hemen bu konuyla ilgili bir komisyon kurdurdu ve "bunların ihalesiz olarak yapılması için harekete geçilmesi" talimatını verdi. Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda 5 yeni karakol yapılacak. Var olan 61 karakolun da bakım onarımı gerçekleştirecek. Erdoğan, bu konuda herhangi bir tasarruf ya da mali kısıtlama olmasının söz konusu olmadığını ve olmayacağını da söyledi.