BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,73
ALTIN 2.484,84
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

4b emekli aylığı hesaplama bağkur emekli maaşı ne kadar?

Emekli maaş hesaplama nasıl yapılır 4b'den sigortalı olanlar emekli aylığı nasıl hesaplıyor? Emekli olmaya yakın çalışanlar merakla emekli maaşını hesaplıyor. E devlet üzerinden vatandaşlar emekli maaşını hesaplayabilir. Emekli aylığı bağkur hesaplama haberimizde.

Abone ol

Emekli aylığı hesaplama 4b çalışanları ne kadar emekli maaşı alıyor sorusu çalışanlar tarafından merak ediliyor. Sizler için 4b emekli aylığı hesaplamayı derledik.

Emeklilik aylığı hesaplama işlemi sigorta kategorilerindeki farklılıklar sebebiyle her sigorta kategorisi için farklı yollarla hesaplanır. Emeklilik aylığı hesaplama işlemini 4B kategorisi çalışanları yani eski adıyla BAĞ-KUR sigortalıları ise emeklilik aylığı hesaplama işlemini E-Devlet üzerinden yapabilmektedir. 

BAĞKUR EMEKLİLİK HESAPLAMA

4b sigortalı kişiler, 5510 sayılı Kanuna tabi olarak, 2008 yılı Ekim ayı başı itibariyle, hizmet akdine bağlı olmaksızın kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar; 4(b) BAĞ-KUR sigortalısı sayılmaktadır.

4B’li çalışanların, emekli aylığı hesaplamak için öncelikle aşağıda bulunan bağlantıya tıklaması ve E-devlet kapısına yönlenmesi gerekiyor. E-devlet sistemini kullanabilmek için, kimlik doğrulama yöntemlerinden sizin için uygun olan bir tanesini kullanarak sisteme giriş yapmış olmanız gerekmektedir. Bu yöntemler, e-devlet şifresi, mobil imza, elektronik imza, T.C kimlik kartı ve internet bankacılığı giriş sistemidir. E-devlet giriş yaptıktan sonra, yönlendirildiğiniz sayfada Kurumu kısmından esnaf mısınız yoksa tarımla mı uğraşıyorsunuz onu seçin. Daha sonra Sorgula seçeneğine tıklayarak işleminizi tamamlayınız.