BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

4.5 saat yüzüp kurtuldu

Boğazda teknesi batan balıkçı ölüm kalım savaşı verdi. 2 arkadaşı ise kayıp.

Abone ol

Kadıköy Fenerbahçe Burnu açıklarında dün gece batan balıkçı teknesinden kurtulan Mehmet Akbulut, yaklaşık 4.5 saat yüzerek karaya çıktığını söyledi.
Fenerbahçe Burnu'nda karaya çıkmayı başardıktan sonra polislerce kaldırıldığı Haydarpaşa Numune Hastanesinde serum verilen Akbulut, daha sonra ifadesine başvurulmak üzere Kadıköy'deki İskele Polis Merkezine götürüldü.

Akbulut'un, ifadesinde, ''Tekne o kadar hızlı su alıyordu ki müdahale etme şansımız olmadı. Tekne adeta altımızdan kayıp gitti. Karanlık nedeniyle birbirimizi kaybettik. Arkadaşlara seslendim, ikisi de cevap verdi. Tek çaremizin karaya kadar yüzmek olduğunu söyleyerek yüzmeye başladık. Yaklaşık 1 saat sonra Osman'dan ses gelmedi. 3-3,5 saat sonra ise Hasan ağabey ile aramızdan tanker geçti. Tankerden sonra Hasan ağabeyden de ses alamadım. Yaklaşık 4,5 saat yüzerek karaya çıktım ve polise haber verdim'' dedi.

Deniz polisi ve kayıp balıkçıların yakınlarınca teknenin battığı alanda gün boyu arama çalışması yapıldı. Ancak tüm aramalara rağmen kayıp 2 balıkçıya ulaşılamadı.