BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,15
ALTIN 2.468,68
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

400 bin genç için kritik karar!

LYS'de yarım milyon aday 180 barajına takıldı, kontenjanlarda artınca üniversite sıraları boş kaldı.

Abone ol

YÖK "Baraj 165'e düşürülsün" önerisini masaya yatırdı, öğrencilere ikinci şans kapıda Ankara kuJislerindeki iddiaya göre, YÖK Başkanı Prof. Dr.Gökhan Çetinsaya ile ÖSYM Başkanı Prof. Ali Demirin üniversite sınav sonuçlarını değerlendirdikleri görüşmede, barajın düşürülmesi konusu da görüşüldü. Demir, geçen yıla göre baraja takılan öğrenci sayısının yarım milyon artmasmda katsayı hesabının değişmesinin etkili olduğunu söyledi.

ÖSYM'DEN ÖNERİYE YEŞİL IŞIK

'Sonuçlar incelendi hata yok' Geçen yıl 0.15 olan katsayının bu yıl 0.12'ye düştüğünün altını çizen Demir, çok sayıda kontenjan açığmm ortaya çıkabileceğini belirterek barajın düşürülmesi formülünü önerdi. YÖK Başkanı Çetinsaya'nın çekinceleri olduğu ancak konuyu Genel Kurul'a getireceği öğrenildi. 

BARAJ UÇ YIL ÖNCE DÜŞMÜŞTÜ

Baraj, 2009'da kontenjan açığı nedeniyle 185'ten 165'e çekilmişti. LYS'de geçen yıla göre 180 barajına takılan öğrenci sayısının ikiye katlanması "sonuçların hesaplanmasında hata mı yapıldı" iddiasını gündeme getirmişti.

ÖSYM dün yazılı açıklama ile bunu yalanladı: Sonuçlar yeniden incelendi, puan ve başarı hesaplamalarında herhangi bir hataya rastlanmadı.