BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

40 yıldır başında mermiyle yaşıyor

Iğdır'da 65 yaşındaki Keklik Dokak, 40 yıl önce bir düğünde başına isabet eden mermiyle yaşamını sürdürüyor.

Abone ol

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesinde, 65 yaşındaki Keklik Dokak, 40 yıl önce bir düğünde başına isabet eden mermiyle yaşamını sürdürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Karakoyunlu ilçesinde 1969 yılında bir yakınlarının düğününde amcasının oğlunun havaya açtığı ateş sonucu, tabancadan çıkan kurşun Keklik Dokak'ın başına isabet etti.

Yakınları tarafından önce Iğdır'daki hastaneye ardından da Erzurum ve Ankara'ya tedavi için giden Dokak'ın başındaki kurşunun çıkarılmasının sağlığını bozacağına karar verilerek, kurşuna dokunulmadı.

Keklik Dokak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merminin başının arka kısmına isabet ettiğini belirterek, ''40 yıldır kafamda mermiyle yaşıyorum. Ancak son zamanlarda baş ağrılarım bir hayli arttı'' dedi.

Olaydan sonra 7 çocuğunun olduğunu ve 5 yıl öncesine kadar her yıl Ankara'ya giderek, kontrolden geçtiğini ifade eden Dokak, şunları kaydetti:

''Mermi geçen zaman içerisinde başımın arka kısmında ön kısmına doğru ilerledi. Mermi nedeniyle bir kulağım çok az işitiyor. 5 yıldır da maddi imkansızlıklar nedeniyle Ankara'ya gidemiyorum. Kocam da yeni kalp ameliyatı oldu. Kocamın emekli maaşı aylık 600 TL . Ankara'ya gidip muayene olacak paramız yok. Zor durumdayız. Sağlığım gittikçe bozuluyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz.''

Dokak'ın eşi Latif Dokak (72) ise eşinin sağlığının bozulmasının kendilerini üzdüğünü belirterek, ''Merminin ilerlemesi ve kafatasının ön kısmına gelmesinden dolayı eşimin felç olmasından korkuyoruz'' dedi.

''ENDER BİR DURUM''

Iğdır Devlet Hastanesi doktorlarından Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Turgut Anuk da Dokak'ın 40 yıl bu şekilde yaşamasının ender bir durum olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

''Kurşun kafatasının arkasından girmiş ve zamanla ilerleyerek, ön kısma gelmiş. Merminin 40 yıldır başında durması ve ilerleme kaydetmesi hastada baş ağrısı yapıyor. Şu an merminin yerinden oynatılması durumunda hastanın sağlığı daha çok tehlikeye girebilir. Zaten geçmişte de ölüm riski nedeniyle doktorlar ameliyatla mermiyi çıkarmamışlar.''