BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.437,80
HABER /  GÜNCEL

4. Yargı Paketi'nde sürpriz değişiklik

İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nda değişiklik yapıldı.

Abone ol

4. Yargı Paketi'nde yapılan değişiklikle propaganda suçu işleyenler örgüt üyeliğinden ceza almayacak. Değişiklikle KCK davasında bazı tahliyeler bekleniyor.

4.Yargı Paketinin Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri sürüyor. Dün gece o görüşmelerde tasarıda sürpriz bir değişiklik yapıldı.

BAZI TUTUKLULARA TAHLİYE YOLU

Değişiklikle propaganda suçu işleyenler doğrudan örgüt üyeliğinden ceza almayacak. Bazı KCK tutukluları ile gazeteci ve sendikacıların  düzenleme ile tahliye olması bekleniyor.

Kabul edilen önergeye göre, Terörle Mücadele Kanunu'nun 6. maddesinin 2. fıkrasında tanımlanan terör örgütlerinin bildiri ve açıklamalarını basmak ve yayımlamak, 7. maddesinin 2. fıkrasındaki terör örgütünün propagandasını yapmak ve yasa dışı toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılma suçunu işleyenler hakkında, ayrıca "Terör  örgütüne üye olmak" suçundan dolayı ceza verilmeyecek.

Ancak, işlenen suçun; patlayıcı madde bulundurma, mala zarar verme, kasten yaralama, görevi yaptırmamak için direnme, genel güvenliği kasten tehlikeye sokma gibi cebir ve şiddet içermesi halinde, kişi ayrıca örgüt üyeliğinden cezalandırılacak.

.

Önergenin gerekçesinde, "Asıl işlediği suçtan dolayı aldığı cezanın, örgüt üyeliğinden verilen cezadan çok daha az olması sebebiyle adil olmayan sonuçlar ortaya çıkmaktadır" denildi.