BIST 10.271
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.394,51
HABER /  DÜNYA

4 katlı işyeri çöktü

Zonguldak Gazipaşa Caddesi’nde 4 katlı bir pide salonunda çökme meydana geldi. Gece saatlerinde meydana gelen olayda ölen ya da yaralanan ol...

Abone ol

Zonguldak Gazipaşa Caddesi’nde 4 katlı bir pide salonunda çökme meydana geldi. Gece saatlerinde meydana gelen olayda ölen ya da yaralanan olmadı.
Zonguldak’ın en işlek noktalarından Gazipaşa Caddesi’nde bulunan 4 katlı pide salonunda, gece saat 03.00 sıralarında çökme meydana geldi. İş yerinde kimsenin bulunmaması faciayı önlerken, binanın neden çöktüğü belirlenemedi. Enkaz yığınları yola ve kaldırıma dağılırken, polis ekipleri bina çevresinde güvenlik çemberi oluşturup caddeyi bir süre trafiğe kapattı. Daha sonra Zonguldak Belediyesi İtfaiye ve İl Afet Acil durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri olay yerine gelerek çöken binada incelemelerde bulundu.
Binada incelemelerde bulunan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, sabaha karşı meydana gelmesinin olayın vahametini azalttığını ifade ederek, ”Burası öğle saatlerinde kalabalık olan bir iş yeri. Olayın sabaha karşı meydana gelmesi ve kimsenin burnunun kanamaması büyük bir şans. Bina yapılır. Orayı işleten mal sahibine geçmiş olsun. Mal sahibinin görüşlerini dikkate alarak enkazı yerinden kaldıracağız. Çarşının göbeğinde olan bir yer, tehlike arz ediyor. Eski yığma bir bina, bina ömrünü tamamlamış. Bina sigortalıymış. Çökmenin meydana gelmesinin nedenleri çok yönlü olarak incelenecek” dedi.
(İHA)