BIST 10.096
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.407,52
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

4 Bin lira maaşla bilişim elemanı alınacak

KPSS'deki kopya skandalı sonrası bilgi güvenliği sistemini yenilemek üzere düğmeye basan ÖSYM, uzman personel alımı için sözlü sınav yapacak.

Abone ol

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) ortaya çıkan kopya skandalı sonrası harekete geçen Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) köklü bir sistem değişikliğine gidiyor. Bilgi güvenliği sistemi oldukça tartışılan ÖSYM, teknik yenilemenin yanı sıra sözleşmeli bilişim personeli de alacak. Merkez, KPSS sonuçlarına göre 1 bilişim, 1 sistem ve veri tabanı yöneticisi ile 2 yazılım mühendisi olmak üzere 4 uzman görevlendirecek.

SON BAŞVURU 31 ARALIK

Sözleşmeli olarak alınacak personelin fakültelerin 4 yıllık bilgisayar, yazılım, elektrik, elektronik, elektrik-elektronik ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmaları gerekiyor. Başvurular, KPSS sonuçlarına göre 20-31 Aralık arasında şahsen ya da postayla ÖSYM'ye yapılabilecek. Uygun bulunan adaylar ÖSYM tarafından sözlü mülakata alınacak. Sınava girecek adayların listesi, sınav yeri ve tarihi 10 Ocak 2011 tarihinde www.osym.gov.tr adresinden öğrenilebilecek.

Maaş brüt 4 bin 150 lira

Bilişim uzmanlığı başvurusunda bulunacak adaylarda büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ile yönetimi konusunda en az 5 yıllık tecrübe ve yabancı dil şartı aranıyor. Görevlendirilecek bilişim yöneticisine brüt 5 bin 534 TL, sistem ve veritabanı yöneticisi ile yazılım mühendislerine de brüt 4 bin 150 TL ücret ödenecek.