BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,05
HABER /  POLİTİKA

367 çıktı mertlik bozuldu

AK Parti Zeytinburnu'nda gövde gösterisi yaptı. 367 pankartlarla eleştirildi.

Abone ol

AKP, seçim kampanyasının başkenti olarak belirlediği İstanbul'da istediği gövde gösterisini şehrin tüm imkânlarını sonuna kadar kullanarak gerçekleştirdi.

Türbanlı, çarşaflı, uzun sakallı AKP'lilerin yanı sıra çok sayıda modern giyimli partilinin yer aldığı kalabalığı, Erdoğan'ın sözleriyle yapılan remix parçalar coşturdu. Erdoğan'ın elektronik müzik üzerine kaydedilen "Beraber yürüdük biz bu yollarda", "Durmak yok yola devam" sözleri ritmik şekilde eklenince meydan dans etti.

Mitingde açılan pankartların büyük çoğunluğu 367'ye meydan okuyordu. "367 istediniz, 467 göndereceğiz", "367 çıktı, mertlik bozuldu" pankartları AKP'lilerin seçim öncesi ruh halini yansıtıyordu. 20 dev vinçle meydan AKP bayrakları ve Erdoğan posterleriyle donatıldı.

Partililere, görevlilerce şapka, su, kumanya ve parti bayrağı dağıtıldı. Miting alanı güvenlik çemberine alınırken, güvenlik noktalarında üst araması yapıldı. Alana çok sayıda seyyar tuvalet yerleştirildi. Alanda, sıcak nedeniyle çok sayıda partili baygınlık geçirdi.

Polisler dünürü tanımadılar

Alanda ayrı bir bölüme alınan işitme engelliler için Erdoğan'ın konuşmasını işaret diline çevirdi.
Mitingde Erdoğan'ı ailesi de yalnız bırakmadı. Babasını dinlemek için miting alanına 1 saat erken gelen Sümeyye Erdoğan, "Tatili bıraktık ampulü yaktık" yazılı pankart taşıdı. Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak ve damadı Berat Albayrak da mitingi çoşkuyla izlerken, Emine Erdoğan sürekli eşinin yanındaydı.

Erdoğan'ın dünürü Sadık Albayrak basın platformuna çıkmak isteyince kendisini tanımayan polisler platforma almak istemedi. Albayrak da basın kartını göstererek ve polisin kulağına kimliğini fısıldayarak platforma çıktı.