BIST 10.219
DOLAR 32,23
EURO 34,75
ALTIN 2.450,09
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

36 metrekareye 36 müdür sığdırıldı!

İzmir$de görevden alınan 36 Milli Eğitim Müdürü, 36 metrekarelik bir odaya yerleştirildi. 36 müdüre tek bilgisayar verildi. Hepsi işe gelse oturacak sandalyeleri de yok!

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı'nda yaşanan görevden alma ve tayin furyası ilginç sonuçlar doğurmaya başladı. İzmir'de görevden alınan 28 ilçe Milli Eğitim Müdürü ile 8 İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, için 36 metrekarelik tek oda tahsis edildi.

Karabağlan Halk Eğitim Merkezi'nde tek oda verilen 36 eski müdür için bir bilgisayar ve 28 sendalye tahsis edildi. 

4 YILDAN FAZLA GÖREV YAPANLAR ALINDI

İzmir’de, yeni yasa kapsamında 4 yıldan fazla görev yaptıkları için koltuklarını kaybeden 28 ilçe milli eğitim müdürü ile 8 il milli eğitim müdür yardımcısı, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi’nde, tek bilgisayarı, iki toplantı masası ve 20 kadar sandalyesi bulunan 36 metrekarelik odada görevlendirildi.

'EĞİTİM UZMANI' OLDULAR!

Yeni uygulamada sadece Çeşme ve Karşıyaka ilçeleri milli eğitim müdürleri 4 yıl kriterinden etkilenmedi. Bunun dışında kalan 28 ilçenin milli eğitim müdürü ile 8 il milli eğitim müdür yardımcısının statüleri ’eğitim uzmanı’ olarak değiştirildi.

HEPSİ GELSE OTURACAK SANDALYE YOK

Toplam 36 müdüre görev yeri adresi olarak, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi’nde 36 metrekarelik bir oda tahsis edildi. Bir bilgisayarı, öğretmen masası, biri küçük iki toplantı masası ve 20 kadar sandalye bulunan odada ‘Uzman’ sıfatıyla hiçbir iş yapmadan oturan müdürler uygulamaya tepki gösteriyor.

NÖBETLEŞE OTURUYORUZ!

Adını açıklamayan bir eski müdür, “Her birimize yaklaşık 1 metrekare yer var. Ama sayımız kadar sandalyemiz yok. Nöbetleşe oturuyoruz” dedi.