BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

33 kiloluk Sümeyye Cambridge yolcusu

2 yaşında olmasına rağmen 33 kilo olan Sümeyye Kabak'ın tedavisi İngiltere'nin Cambridge Üniversitesi'nde yapılacak.

Abone ol

Geçirdiği "Leptin Hormonu Eksikliği" rahatsızlığı nedeniyle 2 yaşında olmasına rağmen 33 kilo olan Sümeyye Kabak'ın tedavisi İngiltere'nin Cambridge Üniversitesi'nde yapılacak.

Baba Faruk Kabak, Sümeyye'deki kilo sorununu ilk olarak 2. aydan sonra fark ettiklerini söyledi. Kabak, "Kilo sorununu fark ettikten sonra Sümeyye'yi Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdük. Orada çözüm bulamadıkları için Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gönderildik.

Orada yapılan çalışmalar sonucunda da Sümeyye'de Leptin Hormonu Eksikliği saptandı. Daha sonra doktorlarımız vasıtasıyla İngiltere'nin Cambridge Üniversitesi ile iletişime geçildi. Sümeyye'nin tedavisi orada
gerçekleştirilecek" dedi.

Sümeyye'nin kilosu nedeniyle sevmekte zorlandıklarını ifade eden Baba Faruk Kabak, bakımının da zor olduğunu söyledi.
Anne Çiğdem Kabak ise Sümeyye'nin altını değiştirirken bile zorlandığını kaydederek, "Banyosu çok zor. Yürümesi çok zor. Ablasını dışarıda oynarken görüyor, kendisi gidemediği için çok üzülüyor" ifadesinde bulundu. Çiğdem Kabak, yaşına göre normal şartlarda 12 kilogram olması gerek Sümeyye'nin 33 kilo olduğunu söyledi.

Kabak ailesi gelecek ay içerisinde İngiltere'nin Cambridge Üniversitesi'nden gelen 2 hemşire ile beraber küçük Sümeyye'nin tedavisi için İngiltere'ye gidecek. Sümeyye'nin 5 yaşındaki ablası Elif Kabak'ta herhangi bir sağlık sorunu bulunamazken, 4 aylık kardeşi Hamza Kabak'ta da benzer bir sağlık sorunundan şüpheleniliyor.

SÜMEYYE 2 YAŞINDA VE 33 KİLO AĞIRLIĞINDA - FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN