BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.509,93
HABER /  GÜNCEL

31 adrese 28 Şubat baskını

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında 31 adreste arama yapıldı.

Abone ol

Türkiye dün güne yeni gözaltı haberleriyle başladı. Savcıların hedefinde bu kez 28 Şubat sürecinde adı sıkça konuşulan emekli askerler vardı. Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen operasyonlar çerçevesinde aralarında Ankara ve İstanbul'unda bulunduğu 31 ayrı adrese baskınlar düzenlendi. 1.20120413085737.jpg

Kapısı sabaha karşı çalınan isimlerin tamamı üst düzey emekli askerlerden oluşuyor. Hakkında gözaltı kararı bulunan 3 isim ise yurtdışında...

Ergenekon ve Balyoz operasyonlarının ardından bu kez gözaltılar 28 Şubat'a kadar uzandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tam 15 yıl sonra Ergenekon sürecini yargıya taşımak için harekete geçti ve "postmodern darbe" olarak nitelendirilen 28 Şubak sürecinin en etkin isimleri için gözaltı kararı çıkardı.

KAPIYI KORUMALARI DEĞİL POLİSLER ÇALDI!

Polis, elindeki adreslerle yola çıktığında gün henüz aydınlanmamıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma dosyasında bulunan isimlerin çoğu emekli askerdi ve bir kısmı korumaya sahipti. Polis, her birinin kaldıkları askere gitti ve kapıyı çaldı. Listede bulunan 31 kişiden 28'ine ulaşılırken, üç kişi ise yurtdışında bulunmaları nedeniyle haklarında yakalama kararı çıkarıldı.
2.20120413085939.jpg
28 ŞUBAT'IN EN İHTİŞAMLI İSMİ DE GÖZALTINDA!

Operasyon haberleri Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşerken hiç şüphesiz herkesin aklındaki tek isim Çevik Bir'di... Polis sabah saatlerinde Bir'in İstanbul'daki adresinin kapısını çaldı ve gözaltı kararını gösterdi. Adreslerde yapılan aramaların ardından Çevik Bir, yanına aldığı takım elbisesiyle birlikte Çağlayan Adliyesi'ne götürüldü. Burada sağlık kontrollerinden geçirilen Bir ve beraberindeki 9 kişi Atatürk Havalimanı'na götürüldü.
3.20120413090119.jpg
OPERASYONDA KİMLER GÖZALTINA ALINDI? TAM LİSTE İÇİN TIKLAYIN...

THY'NİN UÇAĞI GEÇİKMELİ KALKTI!

THY’nin saat 16.05’te kalkması gereken TK- 2162 sefer sayılı uçağı ile Ankara’ya götürülecek olan Çevik Bir ve 8 kişi bir minibüsle uçağın altına saat 15.30’da getirildiler. 
Ancak Ankara’ya hareket edecek olan THY uçağının pilotları 45 dakikalık bir gecikme yapınca Çevik Bir ve arkadaşları uçağın altında minibüsün içinde beklemek zorunda kaldılar. Bu arada minibüste bekleye 9 kişi susadığı için uçaktan su alınıp kendilerine verildi. 
3.20120413090333.jpg
Pilotlar uçağa saat 16.45’de gelince Çevik Bir ve diğer 8 kişi saat 17.00’de uçağa alındılar. THY yetkilileri gecikmenin bir önceki uçuş ekibinin mesaisinin dolması sonucundan kaynaklandığını söylediler. Uçak saat 17.40’da havalandı.

28 ŞUBAT'IN EN ÖNEMLİ İSİMLERİ ŞİMDİ NE YAPIYOR?

ÇEVİK BİR'İ TAŞIYAN UÇAKTA ARBEDE

Uçağın en arka kısmına oturan Bir'in oldukça sakin olduğu görüldü. Gazetecilerin görüntü alma yarışı sırasında adeta izdiham yaşandı. Küçük çaplı gerginliklerin yaşanmasında rahatsız olan Bir, yerinden kalkarak tuvaletlerin olduğu kısma yöneldi.

İşte yaşanan o kısa gerginlik;


SEYAHAT BOYUNCA UÇAĞIN PENCERESİNDEN DIŞARIYI SEYRETTİ 

Bir grup gazeteci de yolcu olarak Bir'i taşıyan uçağa bindi. Bir'in seyahat süresince uçağın penceresinden dışarıyı seyrettiği gözlendi. 

Uçağın, Esenboğa Havalimanı'na inmesinin ardından uçakta bulunan gazeteciler yerlerinden kalkarak görüntü almaya başladı. Bunun üzerine polisler Bir ve beraberindekileri uçağın arka tarafında hosteslerin bulunduğu bölüme yönlendirdi. Burada perdeler kapatılarak, gazetecilerin görüntü alması engellendi. 

Bir ve beraberindekiler daha sonra kendileri için uçağın arka kapısına yanaştırılan merdivenlerden inerek, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne ait minibüslere bindirildi. Polis ekipleri tarafından gazetecilere görüntü almasını engellemek amacıyla minibüslerin çıkacağı kapının hangisi olduğu hakkında bilgi verilmedi. 

Bir ve beraberindekileri daha sonra Ulus Devlet Hastanesi'ne getirilerek, sağlık kontrolüne alındı.

ÇEVİK BİR EMNİYET’TE 

Ankara Ulus Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen eski Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne alındı. 

İstanbul’da, aralarında Çevik Bir’in de bulunduğu 9 kişi, hastanedeki sağlık kontrolünün ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi. 

TUĞGENERAL ABDULLAH KILIÇARSLAN GÖZALTINA ALINDI 

28 Şubat Soruşturması kapsamında evindeki arama sona eren emekli Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan gözaltına alındı. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Kılıçarslan'ın Birlik Mahallesi'ndeki evinde yapılan arama tamamlandı. Aramanın ardından polis ekipleri, Kılıçarslan'ın evinden evrak ve doküman çıkardı. 

Kılıçarslan da binanın kapalı otoparkından beyaz bir araçla götürüldü. 

Bu arada, Balyoz davasının tutuklu sanıklarından, MHP'den milletvekili seçilen emekli Korgeneral Engin Alan'ın eşi Nevin Alan, gün içinde Abdullah Kılıçarslan'ın evine ziyarette bulunmak istedi, ancak arama yapıldığı gerekçesiyle ziyaretine izin verilmedi. 

‘MERHABA MERHABA MERHABA’ 

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında, Eskişehir’de evinde arama yapılan emekli Albay ve aynı zamanda sosyolog olduğu belirtilen Alican Türk gözaltına alınarak Ankara’ya götürüldü. 

Batıkent Mahallesi’ndeki Çamlıevler Sitesi’nde oturan emekli albay Alican Türk’ün evinde yapılan arama yaklaşık 9 saat sürdü. Aramanın ardından gözaltına alınan emekli albay Türk, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından sağlık raporu alınmak üzere Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne götürüldü. 

ASKER SELAMI VERDİ 

Emekli albay Alican Türk burada gazetecilerin "Bir şey söylemek ister misiniz?" demesi üzerine "Merhaba, merhaba, merhaba diyeceğim. Başka bir şey demiyeceğim" diye konuştu. 

Acil Serviste doktor kontrolünden geçirilip sağlık raporu verilen emekli albay Alican Türk, hastaneden çıkarken gazetecilere doğru asker selamı verdi ve "Bu bir sancılı süreç. Geçecek" dedi. Alican Türk’ün daha sonra Ankara’ya götürüldüğü belirtildi. 
Yazdığı ’Doğu ve Güneydoğu’da Faili Meçhul Cinayetler ve Gerçekler’ adlı bir kitabı da olan emekli albay Alican Türk’ün psikolojik harekat konusunda uzman olduğu kaydedildi. Türk’ün evinde yapılan aramalarda bilgisayar kayıtlarına, bazı dokümana el konulduğu öğrenildi.