BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

301 maden işçisi için 301 ağaç diktiler

301 fidana Soma’da hayatını kaybedenlerin isim plaketlerinin asıldığı ağaç dikme etkinliğine Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Abone ol

Bakırköy Belediyesi ,Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 yeraltı emekçisi için Bakırköy Belediyesi Botanik Park’ında 301 ağaç dikti.

301 fidana Soma’da hayatını kaybedenlerin isim plaketlerinin asıldığı ağaç dikme etkinliğine Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Umut Uyanık’ın Soma’da hayatını kaybeden madenciler için yazdığı şiiri okumasının ardından söz alan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu,” Sayının önemi yok. İster 500 olsun, ister 5.000 olsun, ister 1 olsun ya da ister 301 olsun; resmen Soma’da rant uğruna maden emekçilerimizin canına katlettiler. Ben bunun adını kaza diyemiyorum. İhmaller zinciri yüzünden 301 emekçimizi ölüme yolladılar. Dünyamızı aydınlatmak için her gün karanlığa inen yeraltı emekçilerimizin biz Bakırköy’de adlarını sonsuza kadar yaşatmak için 301 fidan dikiyoruz.“dedi.

Başkan Kerimoğlu ve vatandaşlar daha sonra hep birlikte ağaçlara toprak attılar.

ATAKÖY SAHİLİNİ KORUMAK İÇİN ELİMİZDEN GELEN MÜCADELEYİ ORTAYA KOYACAĞIZ

301-fidan-7.jpgDünya Çevre Günü münasebetiyle Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde Bakırköy Gönüllü Çevreciler Sosyal Yardımlaşma Derneği amatör tiyatrocularının sahnelediği “Çevre Hepimizin” adlı oyunda misafir oyuncu olarak sahneye çıkan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu oyun sırasında ,”Ataköy Sahilini korumak için elimizden gelen tüm mücadeleyi ortaya koyacağız.”dedi.

Ataköy Sahilinde yapılmakta olan inşaatlara dikkat çekmek amacıyla oynanan oyunda Başkan Bülent Kerimoğlu yapılaşmanın önüne geçmek için tüm hukuki mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti.

DERE YATAKLARININ YÖNÜNÜ DEĞİŞTİRİRSENİZ DOĞA’DA SİZDEN İNTİKAM ALIR

Bakırköy Belediyesi tarafından Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen bir diğer etkinlik de Bakırköy Cumhuriyet(Özgürlük ) Meydanı’nda yapıldı.

Bakırköy’deki ilk ve orta okulların gerçekleştirdiği dans, müzik, perküsyon, folklor gösterilerinin ardından çocuklar , Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile birlite Bakırköy Sahiline kadar temiz çevre 301-fidan-5.jpgistiyoruz sloganları eşliğinde yürüdüler.

Meydan da yapılan etkinlikte bir konuşma yapan Bülent Kerimoğlu,” Bakırköy Belediyesi olarak çevre bilincinin oluşturulması için bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler yapacağız. Yarın(Cuma) üç gün sürecek bisiklet festivalimizde başlıyor. Fakat çevre için topyekün bir mücadele gerekiyor. Rant uğruna çevreyi katlettiğimiz ve doğanın intikamını aldığı günleri yaşıyoruz. Maalesef çocuklarımıza çevre bilincini acı tecrübelerle vermek zorunda kalıyoruz. Toprağın ciğerlerini sökerseniz maden faciası olur, dere yataklarının yönünü değiştirirseniz sel felaketleri olur. “şeklinde konuştu.


yuruyus-2.jpg