BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

30 yıl sonra internette buluştular

Çorum Lisesi'nde 1980'de mezun olan Necmi Kızılaslan, internetteki sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla bulduğu arkadaş ve öğretmenlerini 30 yıl sonra Ankara'da buluşturdu.

Abone ol

Kızılaslan, Çorum Lisesi'ni bitirdikten sonra değişik nedenlerle Türkiye'nin farklı illerinde yaşamaya başlayan arkadaşlarına ulaşmaya çalıştı. Yaygınlaşan internetten de faydalanan Kızılaslan, birçok sosyal paylaşım sitesinden eski okul arkadaşlarına ve öğretmenlerine ulaştı.

Arkadaşlarının da desteği ile Çorum Lisesi'nde 1980 yılında mezun olanlar ve öğretmenleriyle biraraya gelme isteği üzerine eski dostlar başkent Ankara'da buluştu.

Kızılaslan, 30 yıl önceki sıra arkadaşları ve öğretmenleri ile birlikte başkentteki bir restorantta buluştu. Eski günlerin yad edildiği gecede AA muhabirine konuşan Kızılaslan, 30 yıl sonra bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kızılaslan, 1979-1980 yıllarında yaşanan olaylar nedeniyle sıkıntılı bir dönemde öğrenci oldukların ifade ederek, aralarında okulu bitirenler kadar bitirmeyenlerin de bulunduğunu söyledi. O dönemde veda edemedikleri arkadaşlarının hüznünü de yaşadıklarını anlatan Kızılaslan, internet ve telefon yardımı ile 100 civarında kişiye ulaştıklarını söyledi. Arkadaşlarıyla her görüşmelerinin çok heyecanlı geçtiğini anlatan Kızılaslan, ''Gözümüz arkada değil artık, projemizi de gerçekleştirdik. Katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum'' dedi.

YEMEKTE ÇORUM LEBLEBİSİ İKRAM EDİLDİ

O dönemde okul müdürü olan Niyazi Gül de, yemeğe katılarak öğrencileriyle hasret giderdi. Yıllar sonra böyle bir organizasyonun düzenlenmesinde duyduğu memnuniyeti belirten Gül, öğrencileriyle değil ''arkadaşlarıyla'' bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

''Burada bulunanlar, 1980 yılında mezun olurken, ben, ancak 1993'de mezun oldum. En tembel öğrenci bendim, emekli olunca, mezun olabildim'' diyen Gül, hatırlandığı için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Okulun yeni müdürü Hüseyin Hastaoğlu da, kendisinin de 1976 mezunu olduğunu belirterek, böyle bir organizasyonunun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Hastaoğlu, 5 yılda bir yaptıkları pilav gününü de bu yıl yapacaklarını ve tüm Çorum Lisesi mezunlarını beklediklerini söyledi.

O dönemin öğrencilerinden Sema İğneli de, Türkiye'nin birçok şehrinden bu toplantı için gelenlerin olduğunu bildirdi.

''Çoğumuz birbirimize bakarken, kimdi? ne paylaştık? şeklinde karmaşığız, aslında'' diyen İğneli, çok yoğun duygular yaşadıklarını ifade etti. İğneli, 30 yıl önce bıraktıkları topluluğu sanki karşısında gördüğünü, bugün yapılan organizasyonla okul yıllarını yeniden yaşadıklarını dile getirdi.

Eski günlerin bol bol konuşulduğu, hatıra fotoğraflarının çekildiği gecede Çorum leblebisi ikram edildi.