BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP İstanbul İnönü'yü unutmadı

Milli Mücadele ve Lozan Kahramanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı ve CHP’nin 2. Genel Başkanı İsmet İnönü ölümünün 37. yılında Maçka Parkı’ndaki anıtı önünde anıldı

Abone ol

Anma törenine CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, CHP İstanbul İl Yöneticileri, ilçe yöneticileri ve çok sayıda CHP üyesi katıldı.

Anma töreninde konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek; “Bugün ülkemizi yönetenlerin en ağır saldırılarına maruz kalan İsmet Paşa’nın arkasında İnönü Savaşları, Milli Mücadele, Lozan var. İsmet Paşa’ya saldıranların arkasında ise, İsmet Paşa’nın mücadele ettikleri var, rüşvet vermekten sabıkalı iş adamları var, tarikat ve cemaatler var” dedi.

İsmet İnönü’nün, Millî Mücadele döneminden başlamak üzere en son demokrasiye geçiş aşamasına kadar yüksek sorumluluklar üstlenmiş ve Türkiye’nin gelişmesine, kalkınmasına, çağdaşlaşmasına katkı yapmış önde gelen bir devlet adamı olduğunu hatırlatan CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek; “Partimizin daima gururla, saygıyla sahip çıkacağı, hiçbir zaman unutmayacağımız, CHP’ye ve Türkiye Cumhuriyeti’ne büyük hizmetler vermiş, milletimizin yetiştirdiği en seçkin devlet adamlarından birisidir” diye konuştu.

İsmet İnönü’nün, Mustafa Kemal Atatürk’ün hemen yanında, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında, Sevr’in yerine Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedi olan Lozan’ın imzalanmasında daima en büyük katkıyı yaptığını kaydeden Şimşek; “İkinci Dünya Savaşı badiresinden Türkiye’yi sakınmak için sergilediği üstün nitelikler bütün dünyanın takdirini kazanmıştır. Türkiye’nin demokrasiye, çok partili siyasal yaşama geçişi konusunda çok büyük mücadeleler gerçekleştirmiştir. En ağır kişisel saldırılar ona yöneltilmiştir. Topkapı’da taşlanmıştır. Uşak’ta taşlanmıştır, ama demokrasi mücadelesini hiç tereddüt etmeden kararlılıkla, sorumlulukla sürdürme çabasını gerçekleştirmiştir” dedi. 

İsmet Paşa’nın arkasında, İnönü Savaşları, Milli Mücadele, Lozan var” diyen Şimşek; “Bugün İsmet Paşa’ya saldıranların arkasında ise, İsmet Paşa’nın mücadele ettikleri var, rüşvet vermekten sabıkalı iş adamları var, tarikat ve cemaatler var. Bugün ülkemizi yönetenlerin en ağır saldırılarına maruz kalan da İsmet Paşa’dır. Bugün ülkemizi yöneten bazı tek tip cetvel bıyıklar, İsmet Paşa’nın bıyığına dahi laf etme cüretinde bulunabilmişlerdir. İsmet Paşa’nın “Sizi aç bıraktım ama babasız bırakmadım” sözünü bilmeyenler, Amerika ile askerimiz ve topraklarımız üzerinden pazarlık yaptıklarını unutarak İsmet Paşa’ya saldırdılar. Danışmanları tarafından yabancılara “Bu adamı süpürmeyin, kullanın” denilenler, Lozan kahramanı İsmet Paşa’ya utanmadan “millet düşmanı” dediler. İsmet Paşa devlet adamı iken, bugün ona saldıranlar servet adamlığı yaptılar” dedi.

Bu saldırılardan cesaret alan ve bu saldırıyı yapanlara yaranmak isteyen valilerin, ‘Demokrat Parti’nin 1950’de iktidara geldiğinde CHP’yi kapatıp, İnönü’yü de tarihteki huzurlu yere göndermemiş olması en büyük talihsizliktir”, sözlerini sarf edebildiğine dikkat çeken Berhan Şimşek; “İsmet Paşa Türk tarihinin şanlı sayfalarında yerini her zaman için koruyacakken, bu saldırıları yapanlar ise ilk seçimlerde tarih olacaktır” diye konuştu.