BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

30 kilo altını çalan hırsızlar kamerada

İstanbul Fatih’te gece yarısı girdikleri altın işletme atölyesini soyan ve 30 kilogram altını çalarak kayıplara karışan kişiler, güvenlik ka...

Abone ol

İstanbul Fatih’te gece yarısı girdikleri altın işletme atölyesini soyan ve 30 kilogram altını çalarak kayıplara karışan kişiler, güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.
İstanbul Fatih’te bir iş hanına çatı katından giren 4 zanlı, altın işleme atölyesinin çelik kasalarını spiral taşlama makineleri ile kestikten sonra, içlerindeki 30 kilo altını alarak kayıplara karışmıştı. Zanlılar, 1 gün 1 gece süren hırsızlık sırasında yakalanmamak için güvenlik kamerası ve alarm sistemini de devre dışı bırakmıştı. Ancak şahıslar buna rağmen güvenlik kameralarına yakalanmaktan kaçamadı. Hırsızlık yaptıkları işyerinin kayıt sistemini de götüren zanlıları, giremedikleri işyerlerinin güvenlik kameraları görüntüledi.
Güvenlik kameralarına yüzleri kapalı bir şekilde yakalanan zanlıların, altın işleme atölyesine Cumartesi gecesini pazara bağlayan gece saat 04.00’de girdikleri görüldü. Atölyeye giren zanlılardan biri kasayı açmaya çalışırken, diğerleri de binada keşif yaptı. Bu sırada keşif yapan hırsızların güvenlik kameralarına yakalandığı görüldü. Pazar gecesi saat 23.00’te alt kattaki kameraları da kırarak devre dışı bırakan zanlıların kaçta çıktıkları görülemedi.
(İHA)