BIST 9.138
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,89
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

3. Uluslararası Genç Yetenekler Müzik Yarışması başvuruları başladı

Bu yıl Odeabank desteğiyle üçüncüsü düzenlenen "Uluslararası Genç Yetenekler Müzik Yarışması" için başvurular başladı.

Abone ol

TÜRKİYE’nin ilk kez 2015 yılında katıldığı, 47 yıldır 25 ülkede düzenlenen yarışmaya aday olan öğrenciler, piyano, diğer enstrümanlar, vokal ve müzik öğrencileri kategorilerinde yaşlarına göre değerlendirilecek.

Adayların "www.ugy-istanbul.com" adresine performanslarını içeren videoyu yükleyerek katılabileceği yarışmanın başvuruları, 17 Mayıs'a kadar devam edecek. 

Toplumsal sosyal sorumluluk çerçevesinde, farkındalık oluşturmak amacıyla, farklı öğrenme ihtiyaçları bulunan genç yetenekler için yarışmada, bu yıl eklenen "Özel Kategori"de 18 yaşına kadar olan gençler, her türlü enstrüman veya vokal-şarkı ile yer alabilecek.

Amatör öğrencilerle, profesyonel müzik eğitimi alan ulusal ve uluslararası genç yetenekleri bir araya getiren yarışma, gençlere destek olmayı ve kültürler arası dostluk bağlarını güçlendirmeyi amaçlıyor.

Yarışmanın sonuçları halk oylaması ve jüri olmak üzere 2 aşamada değerlendirilecek. Genç yeteneklerden en yüksek puanı alan büyük ödülü kazanırken, finale kalan tüm adaylar başarı ödülü alacak.