BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.440,17
HABER /  GÜNCEL

3 polisi öldüren saldırgan için şok iddia!

Şanlıurfa'da, kimlik soran polislerden 3'ünü şehit edip, 3 polisi de yaraladıktan sonra çatışmada ölü olarak ele geçirilen 17 yaşındaki saldırganın annesi ilginç iddialar ileri sürdü.

Abone ol

3 polisi şehit eden saldırgan H.D.E'nin annesi Servet E. "Eşim eve gelince bizim 2 günlüğüne buraya (Pınarbaşı'na) geldiğimizi öğrendi, hepimizi öldürmekle tehdit etti ve çocuk bunalıma girdi" dedi.

Şanlıurfa'da, kimlik soran polislerden 3'ünü şehit edip, 3 polisi de yaraladıktan sonra çatışmada ölü olarak ele geçirilen 17 yaşındaki saldırgan H.D.E'nin annesi Servet E, uzman çavuş olan eşinin kendilerini ölümle tehdit ettiğini ve H.D.E'nin bunun üzerine bunalıma girdiğini iddia etti.

H.D.E'nin cenazesi, yakınları tarafından Şanlıurfa'dan alınarak Pınarbaşı ilçesine getirildi. Cenaze, ilçe halkının gösterdiği tepki üzerine cami yerine mezarlığa götürüldü. Cenaze, mezarlıkta uzun süre bir minibüsün içinde bekletildi. İlçedeki bir camide görevli imamın gelmesinin ardından battaniyeye sarılı şekilde araçtan indirilen H.D.E'nin cenazesi, mezarlıktaki istinat duvarının üzerine konuldu. Burada öğle vakti kılınan namazın ardından H.D.E'nin cenazesi toprağa verildi. 

ANNENİN İDDİASI

Cenazeye, H.D.E'nin annesi Servet E, kardeşleri İdil (5) ve İlayda ile az sayıdaki yakını katıldı. Cenazeye, uzman çavuş olduğu öğrenilen ve aralarının bozuk olduğu öne sürülen H.D.E'nin babası ise katılmadı. H.D.E.'nin annesi Servet E, mezarlıkta gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin ve eşinin ailesinin psikolojik sorunları olduğunu ileri sürdü.

Eşinin kendisine ve çocuklarına sürekli şiddet uyguladığını iddia eden Servet E, şunları öne sürdü: "Bize 7-8 senedir ne annemi, ne babamı gösterdi ne de memleketime gönderdi. Babası, ölen oğlumu döverken kendi elini kırdı, rapor aldı. 3-5 aydır geziyor, göreve gitmiyordu. İlk dönüşte bunu yaptı. Oğlum, teyzelerinin çocuklarıyla bir araya toplandığında, 'anne babamın haberi olmaz' dedi ve 2 günlüğüne buraya (Pınarbaşı'na) geldik. Babası buraya geldiğimizi öğrenince yolda Kahramanmaraş'tan Şanlıurfa'ya kadar telefonda bizi tehdit etti. 'Siz gelirseniz cesedinizi lojmanın önüne sereceğim, hepinizin cesedini çıkaracağım' dedi. Çocuk bunalıma, strese girdi. Eşim Şanlıurfa'da görev yapıyordu, biz de evimize dönüyorduk. Eşim eve gelince bizim 2 günlüğüne buraya geldiğimizi öğrendi, hepimizi öldürmekle tehdit etti ve çocuk bunalıma girdi. Eşim evlendiğimiz günden bu tarafa psikolojik tedavi görüyor, ilaç kullanıyor. Tedavi gördüğü, hastanelerde doktor raporlarında çıkar."

Şanlıurfa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde, önceki gün, kimlik kontrolü yapan polislere H.D.E'nin (17) silahla karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada polismemurları Mehmet Ünaldı (35), Hasan Hüseyin Çalışkan (33) ve Sinan Akdemir (27) şehit olmuş, 3 polis ise yaralanmış, saldırgan H.D.E. ise çatışmada öldürülmüştü.