BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

3 İngiliz kız kardeş 'Suriye'ye geçti'

Türkiye-Suriye sınırında bulunan ve IŞİD için çalışan bir kaçakçı, daha önce Türkiye'de izleri kaybolan üç İngiliz kız kardeş ve dokuz çocuğun iki grup halinde Suriye'ye geçtiğini söyledi.

Abone ol

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) için çalışan bir kaçakçı İngiltere'den dokuz çocuğuyla beraber yola çıkan Bradford ailesinden üç kız kardeşin iki grup halinde Suriye'ye geçtiğini söyledi.

BBC'nin Orta Doğu muhabiri Paul Wood'a Türkiye-Suriye sınırında konuşan kaçakçı, gruptan ilkinin Çarşamba erken saatlerde, ikincisinin ise Perşembe geçiş yaptığını ifade etti.

BBC Muhabiri Wood, kaçakçının bu bilgiyi gündelik bir konuşma sırasında verdiğini, BBC'nin kendisiyle röportaj yapma isteği üzerine BBC'den para talep ettiği için röportajın yapılmadığını kaydediyor.

Ancak kaçakçının verdiği bilgi kız kardeşlerden Zehra'nın ailesine gönderdiği ve Suriye'de olduğunu söylediği kısa mesajla örtüşüyor.

Kız kardeşler çocuklarıyla beraber Suudi Arabistan'a gittikten sonra ortadan kaybolmuştu.

12 kişilik gruptan dokuzunun İstanbul'a uçtuğu ve

En son görüldükleri yer ise 28 Mayıs'ta Medine'de bir oteldi.

İki çocuk annesi 30 yaşındaki Hatice Davud, beş çocuk annesi 34 yaşındaki Şükra Davud ve iki çocuk annesi 33 yaşındaki Zehra Davud'la eşleri en son 8 Haziran'da telefonla görüşmüş.

Kadınlardan birinin erkek kardeşinin ise Suriye'de savaştığı sanılıyor.

IŞİD toprağına ayak basan kadın ve çocukların ayrılmasına ise grup tarafından izin verilmiyor.