BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

28 Şubat'ta sıra Tansu Çiller'e geldi

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu yeni çalışma dönemine önemli isimlerin ifadelerini alarak başlayacak

Abone ol

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü İdris Şahin, 28 Şubat alt komisyonunun, Ekim ayında ilk olarak, eski Başbakanlardan Tansu Çiller ile dönemin medya patronlarını dinleyeceğini  açıkladı.

Şahin, Meclis'te gazetecilere yaptığı açıklamada, 28 Şubat sürecine ilişkin alt komisyonda, Ekim ayı itibariyle dinlenmesine karar verilen kişilere davetiye çıkarıldığını bildirdi.

Söz konusu kişileri öncelikle Meclis'te dinlemek istediklerini kaydeden Şahin, bunun mümkün olmaması halinde dinleme çalışmasını İstanbul'da gerçekleştireceklerini bildirdi. Şahin, komisyonun dinleyeceği isimler arasında tutuklu olanların da bulunduğunu, bu kişileri de cezaevinde dinleneceğini söyledi.

İdris Şahin, Meclis'in erken açılması halinde ise listedeki mevcut milletvekillerini dinlemek istediklerini dile getirdi.

ÇİLLER VE MEDYA PATRONLARI

Şahin, Ekim ayında ilk olarak, belirli aralıklarla, eski Başbakanlardan Tansu Çiller ile Aydın Doğan, Turgay Ciner, Dinç Bilgin, Fatih Çekirge, Zafer Mutlu, Ertuğrul Özkök ve o günlerde isimleri gündemde olan bazı kişileri dinleyeceklerini açıkladı.

İdris Şahin, komisyonun dinlemek istediği ancak tutuklu olan kişiler arasında Çevik Bir, Fevzi Türkeri, Teoman Koman, Hanefi Avcı ve Mehmet Ağar gibi isimlerin olduğunu söyledi. Şahin, bir soru üzerine ''Hilmi Özkök'ü dinlemeyi düşünmediklerini'' belirtti.

İdris Şahin, 28 Şubat alt komisyonunun, toplamda 90'ın üzerinde kişiyi dinleyeceğini söyledi.

Dinlemek istedikleri, ancak adresini tespit edemedikleri kişilerin peşlerine düşmek gibi bir düşüncelerinin olmadığını belirten Şahin, ''Bilgisi, belgesi olan, bu komisyona açıklama yapmak isteyen gelir yapar. Bizim, komisyon olarak birinin arkasına düşüp de 'mutlaka dinleyeceğiz' diye bir gayemiz yok. Emniyet vasıtasıyla adresini tespit edersek tebligatımızı yapacağız, ama gelip gelmemek kendilerinin bileceği iştir'' diye konuştu.

Alt komisyonların rapor yazım aşamasına geldiğini ifade eden Şahin, 28 Şubat sürecine ilişkin alt komisyonun dinleyeceği kişi sayısının fazla olması nedeniyle, rapor işleminin, söz konusu dinlemelerin ardından yapılacağını bildirdi.