BIST 9.557
DOLAR 32,50
EURO 34,81
ALTIN 2.485,87
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

28 Şubat bal gibi darbedir!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 28 Şubat sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu...

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, sorumluların bile 28 Şubat'ın darbe olduğunu kabul ettiğini, ancak "Biz görevimizi yaptık." dediğini hatırlatarak "28 Şubat bal gibi darbedir, hem de çok ağır darbedir. Bunu tartışmak bile abes." dedi.

Sivas'tan gelen Özel Sultan Murat Koleji öğrencileriyle birlikte dün merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrini ziyaret eden Destici, ziyaretin ardından 28 Şubat süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. BBP lideri, soruşturmanın askerlerle sınırlı tutulmasının doğru olmayacağını belirtirken, o dönemin bütün yönleriyle araştırılmasını istedi. Destici, "28 Şubat'ın medya, üniversite, sermaye ayakları da vardı, bunu herkes gördü ve biliyor. Bunlar da araştırılmalı. Gerçekler ortaya konulup haksızlık ve adaletsizlik yapmadan karar verilmeli. Çünkü bizim ahlakımız ne 12 Eylülcülerin ne de 28 Şubatçıların ahlakına benzer, hak ve adaletten ayrılmamalıyız." diye konuştu.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun 28 Şubat döneminde merhum Necmettin Erbakan'la olan bazı konuşmalarını aktaran Destici şöyle devam etti: "Rahmetli Yazıcıoğlu, Başbakan'a, MGK kararlarına imza atmamasını, generalleri hemen emekli etmesini söyledi. Erbakan Hoca ise ona, 'İşi hallettim, sen merak etme, sorun olmayacak, sadece sen destek verirsen her şeyin üstesinden daha kolay geleceğiz.' dedi. Yazıcıoğlu ise Erbakan'a, olayların göründüğü gibi olmadığını, askerin darbe peşinde olduğunu söyleyerek önerilerinde ısrar etmişti. Gelişmeler, rahmetli liderimizi haklı çıkardı."

"28 Şubat çok ağır bir darbeydi." diyen Destici, ülkenin, bir bütün olarak darbenin altında kaldığını söyledi. Darbenin dindar kitleye karşı yapılmış gibi göründüğünü, oysa 28 Şubat'ın kapitalist bir darbe olduğu belirten Destici, "Temelde ekonomik bazı dengelerin gözetildiği bir darbeydi. Sermayenin el değiştirmesi önlenmek istendi bu darbeyle. Bankaların içi boşaltıldı. Bugün dış borçların bu dereceye gelmesinin ve dış politikada yeterince etkin olmayışımızın altında bu darbe yatar. Bir milletin geleceği heba edildi." ifadelerini kullandı.