BIST 10.178
DOLAR 32,36
EURO 34,65
ALTIN 2.388,85
HABER /  GÜNCEL

25 yıl cezaya Allah razı olsun dedi

81 yaşındaki Satı Çakaloğlu, hakimin verdiği 25 yıllık hapis cezasını yanlış anlayınca duruşmada ilginç anlar yaşandı.

Abone ol

Kastamonu'da hayvan otlatma tartışmasında bir kişiyi öldürmek ve başka bir kişiyi yaralamak suçlarından yargılanan ve 25 yıl hapis cezasına çarptırılan sanık, hakime ''Allah razı olsun. Ne muradın varsa versin'' dedi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu yargılanan 81 yaşındaki Satı Çakaloğlu ve avukatı katıldı.

GERÇEĞİ ÖĞRENİNCE

Mahkeme heyeti, duyma zorluğu çeken 81 yaşındaki Çakaloğlu'na, Sabire Habipoğlu'nu kasten öldürmekten suçundan 15 yıl, Mehmet Habipoğlu'nu yaralamak suçundan dolayı da 10 yıl olmak üzere toplamda 25 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme başkanının, açıkladığı cezayı duyma zorluğu nedeniyle tam anlayamayan sanık Çakaloğlu, ''Hakim bey, Allah razı olsun. Ne muradınız varsa versin'' dedi.

25 YIL NASIL GEÇER?

Hakimin durumu fark edip ikinci kez yüksek sesle tekrar cezayı söylemesi üzerine Çakaloğlu, görevlilerin duruşma salonundan çıkarttığı sırada iki elini birbirine vurarak, ''Vah vah, 25 yıl hapis mi? 25 yıl nasıl geçer? Yandım ben'' diyerek şaşkınlığını ifade etti.

İDDİANAME

Kastamonu'nun Devrekani ilçesine bağlı Habeşli köyünde, hayvanlarını evinin önündeki çeşmede sulatıp çimlerde otlatması üzerine çıkan tartışmada Satı Çakaloğlu, evindeki av tüfeğiyle Sabire Habipoğlu'nu öldürmüş eşi Mehmet Habipoğlu'nu ise yaralamıştı.