BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

25 bin liralık vurgun kamerada

Sultangazi’de bir cep telefonu bayisine giren hırsızlar, dükkandaki 25 bin TL değerindeki laptop ve cep telefonlarını çalarak kayıplara karı...

Abone ol

Sultangazi’de bir cep telefonu bayisine giren hırsızlar, dükkandaki 25 bin TL değerindeki laptop ve cep telefonlarını çalarak kayıplara karıştı. Cep telefonu hırsızları, güvenik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.
Sultangazi 50. Yıl Mahallesi B caddesi son iki ay içinde 3 ayrı iş yerinde hırsızlı yaşandı. Hırsızları son hedefi ise aynı caddede faaliyet gösteren bir cep telefonu bayisi oldu. Daha önce caddedeki marketi soyan ve kasabı soyan, bir telekomünikasyon bayisine girmeye çalışan hırsızlar, son hırsızlık girişiminde güvenlik kameralarına yakalandı. Girdikleri cep telefonu bayisinden 25 Bin TL değerinde cep telefonu ve faturasız hatlar için dakika yüklemeye yarayan kartları alan şüpheliler, daha sonra olay yerinden hızla kaçtı.
Hırsızların iş yerine girmeleri ve çıkmaları işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, hırsızların elektronik kepengi elleriyle kaldığı görünüyor. Kepengi yaklaşık 40 cm kaldırmayı başaran şüphelilerden 2 kişi içeri giriyor. 2 hırsızın içeri girmelerinin ardından kepengi yeniden kapatan 2 kişi dükkanın önünden ayrılıyor. Kısa bir süre sonra bu sefer 3 kişi gelen hırsızlar, kepengi tekrar açıyor ve içeride bulunan diğer 2 kişi de yine sürünerek, ellerinde poşete kepengin altından geçip, çıkıyor. Hırsızların hızla olay yerinden uzaklaşmaları da görüntülere yansıyor.
Cadde esnaflarından Fatih Aydın, burada sürekli hırsızlık olayları yaşanıyor. Polislerimizde buraya daha fazla önem vermelerini bekliyorum. Esnaf arkadaşımızın cep telefonu bayisi soyuldu. Benzer olaylar sık sık oluyor.’’ dedi. Daha önce işyeri soyulan Hasan Göz ise cep telefonu dükkanına giren hırsızlarla, 2 ay önce kendi işyerine giren hırsızların aynı kişiler olduğunu söyledi.
(İHA)