BIST 10.918
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.502,52
HABER /  GÜNCEL

21 ev ve bir camiyi toprak yuttu

Sivas'ın Koyulhisar İlçesi'ne bağlı Sugözü Köyü'nün Avnus Mezrası'nda tonlarca toprak büyük bir gürültüyle koptu. Önüne gelen herşeyi sildi süpürdü.

Abone ol

Sivas'ın Koyulhisar İlçesi'ne bağlı Sugözü Köyü'nün Avnus Mezrası'nda bu sabah meydana gelen heyelan 21 ev ve bir camiyi yuttu. Yıkılan evlerin enkazı altında kaybolan 17 kişiyi kurtarmak için çalışmalar sürdürülüyor.Kayıp olan 17 kişinin isimleri şöyle:

''Hüsnü Demirci, Ekrem Demirci, Recep Demirci, Hülya Demirci, Hasan Demirci, Şaziye Demirci, Yaşar Demirci, Meliha Demirci, Ziya Demirci, Selahattin Demirci, Dilaver Demirci, Arife Karaduman, Gülfidan Karaduman, Ayşegül Karaduman, Aliye Özdemir, Samiye Özdemir ve Hanım Çiçek.'' Heyelan sırasında panik içinde kaçışırken yaralanan 9 kişi hastaneye kaldırıldı.

Kelkit Vadisi'nde yer alan 2 bin nüfuslu Sugözü Köyü'nün 3 kilometre uzağında, üç tarafı dağla çevrili Avnus Mezrası'ndaki olay saat 10.15'te meydana geldi. Mezranın üzerindeki dağdan kopan tonlarca toprak, önüne kattığı ağaç ve kayaları sürükleyerek büyük bir gürültüyle evlerin üzerine düştü.

Heyelandan kurtulanların haber vermesi üzerine önce Koyulhisar'dan, ardından çevredeki ilçelerden ve Sivas'tan bölgeye kurtarma ekipleri ve askeri birlikler sevkedildi. Heyelan bölgesine iş makinelerinin biran önce ulaşması için trafik ekipleri yolları açık tuttu.

9 YARALI HASTANEYE KALDIRILDI

Heyelan sırasında panik içinde kaçışırken yaralanan ve fenalaşan 9 kişi hastaneye kaldırıldı.
İpek Özdemir, Saniye Demirci, Mevlüde Demirci, İkbal Demirci, Şükran Özdemir, İdris Özdemir ve Hüsnü Pişkin Koyulhisar Devlet Hastanesi'nde, ayak bileği kırılan Elmas Aslan ile göğsünde ezik olan oğlu Eyüp Aslan da Suşehri Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

DEREDEKİ SU ÇALIŞMALARI ZORLAŞTIRDI

Heyelanda enkaz altında kaybolan 17 kişinin kurtarılması için başta Sivil Savunma Müdürlüğü Arama Kurtarma ekipleri ve askerler olmak üzere tüm ekipler öğle saatlerinden itibaren yoğun bir çalışma başlattı.
Heyelan sırasında tonlarca toprağın, yatağını tıkadığı derenin suları vadide birikirken, ikinci bir heyalan tehlikesine neden oldu. Enkazın bulunduğu bölge de çamur içinde kalınca, bölgede iş makenelerinin kullanılması sakıncalı bulundu ve kurtarma çalışmaları insan gücüyle yapıldı.

Avnus Mezrası'na komşu köylerden ve Koyulhisar'dan yüzlerce kişi yardıma gitti. Heyelanda toprak altında kalanların yakınları sinir krizleri geçirirken, olay yerinde bekletilen sağlık ekipleri bu kişilere müdahale etti.

VALİ: HEYALAN BÖLGESİ

Sivas Valisi Hasan Canpolat, Avnus Mezrası'nın heyalan bölgesi olduğunu, Bayırdırlık Müdürlüğü'nün bu konuda raporları bulunduğunu söyledi. Vali Canpolat, daha önce bölgede küçük çaplı toprak kaymaları olduğunu kaydederken, evlerin boşaltılması için hiçbir ciddi çalışma yapılmadığı da ortaya çıktı.
Heyelan bölgesine giden Vali Canpolat, bölgeye iş makinesi, kurtarma malzemesinin yanı sıra çadır ve gıda maddesi sevkettiklerini sözlerine ekledi.

TOKAT'TAN ARAMA EKEBİ GELİYOR

Tokat Jandarma Bölge Komutanlığı'nın, Sivas'ın Koyulhisar İlçesi'nde meydana gelen toprak kaymasında toprak altında kalanları kurtarma çalışmalarına yardımcı olması için bir arama kurtarma ekibini helikopterle olay yeri yakınına naklettiği bildirildi.
Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Selahattin Yıldırım da Tokat'tan arama kurtarma ekibiyle birlikte helikopterle bölgeye gitti.

Ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı'nın da Arama Kurtarma ekibini Ankara'dan helikopterle yola çıkarmak üzere beklettiği öğrenildi.

Yetkililer, Vali Hasan Canpolat ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Yıldırım'ın isteği üzerine, Ankara'da hazır bekletilen helikopter ve kurtarma ekibinin harekete geçeceğini belirttiler.
Bu arada toprak kayması sırasında yaralanan bir anne ile oğlunun Suşehri Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği bildirildi. Elmas Arslan'ın (35) ayak bileğinde ezik olduğu, oğlu Eyüp Arslan'ın (6) ise göğsünde ağrısı bulunduğu ve genel sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Ayrıca, Sugözü Sağlık Ocağı'na sevk edilen 2'si erkek biri bayan 3 yaralının ise genel durumlarının iyi olduğu, olay sırasında baygınlık geçiren bu kişilere serum takılarak müdahale edildiği bildirildi.

Fotograflar:İHA