BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.439,79
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

2023 hedeflerine kilitlendik

Forum İstanbul konferansında konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin AK Parti iktidarındaki değişimini anlattı...

Abone ol

Forum İstanbul 2012 Yüzyıl Konferansları'nın Swissotel'deki gala yemeğinde konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 10 yıldır süregelen başarısından dolayı konferansı düzenleyenleri tebrik etti.

Geçmişte Türkiye'yi "hasta" olarak gösteren ülkelerin bugün bakıma muhtaç olduğu bir dönemde "Krizi Yaşamak mı, Krizi Aşmak mı?" başlığının önemli bir toplantı başlığı olduğunu belirten Çağlayan, bugün tüm dünyada Türkiye'nin ekonomik krizden başarıyla çıkmasının bir başarı öyküsü olduğunu anlattı.

Çağlayan, Türkiye ekonomisinin yaşadığı krizlerden ciddi ders aldığını dile getirerek, "Bugün Avrupa'da krize girmiş ülkeleri beraber düşündüğünüzde Türkiye, kamu borçlarının milli gelire oranında Avrupa'nın 22 ülkesinden çok daha iyi bir konumda" dedi.

Bakan Çağlayan şöyle devam etti: "Türkiye'de 10 yıl önce 10 dakika sonra ne olacağı kestirilemezken, bugün 12 yıl sonrasının planı yapılıyor. Bugün Türkiye 2023 hedeflerini koymuş, bunu benimsemiş ve bu hedefe kitlenmiştir" dedi. 2023'e kadarki dönemde yapılması gerekenler olduğuna da işaret eden Çağlayan, öncelikle işsizlik meselesinin mutlaka çözülmesi gerektiğini, bu konuda ulusal istihdam projesini kamuoyuna açıklayacaklarını, enflasyonla mücadeleye aynı kararlılıkla devam edilmesi gerektiğini kaydetti.

Çağlayan, Yeni Teşvik Sistemi'ne ilişkin ise "Bugün tüm dünyanın beğenisini kazanmış, Türk özel sektörünün yüzde 90'ından fazlasının beğenisini sağlayan bir sistem getirdik. Türkiye, dünyanın en iddialı teşvik sistemini hazırlamış durumda" dedi.