BIST 10.471
DOLAR 32,73
EURO 35,07
ALTIN 2.432,23
HABER /  GÜNCEL

2022 Dünya Kupası: Katar sıcağı Avrupa liglerini gölgeliyor

2022 FIFA Dünya Kupası'nın Katar'da 50 dereceye yaklaşan sıcak altında yapılması, sporcu sağlığı açısından sakıncalı bulunuyor. Turnuvanın Ocak ayına alınması planı ise Avrupa liglerine darbe vuracağı için eleştiriliyor.

Abone ol

Katar'da 2022 yılında yapılması planlanan Dünya Kupası turnuvasının kışa alınması halinde, Avrupa liglerini yöneten federasyonların yargı yoluna gidebileceği belirtiliyor.

Katar'da yaz aylarında hava sıcaklığının 50 dereceye kadar yükselmesi nedeniyle, futbolcuların performansının düşmesinden, hatta ciddi sağlık sorunları yaşamasından endişe ediliyor.

Bunaltıcı sıcağın maçları izleyecek taraftarlar üzerinde de olumsuz etkisis olacağı açık.

Bu yüzden turnuvanın Ocak ayına kaydırılma ihtimali dile getiriliyor.

Ancak Almanya futbol liglerinin icra şefi Christian Seifert, "Hukuki olarak 'Peki, hadi kışın yapalım' demeniz yeterli midir, emin değilim." diyor.

Times gazetesinin haberine göre, Dünya Kupası 2022'nin kış aylarına kaydırılmasının Avrupa liglerini üç yıl boyunca etkileyecek olması, İngiliz futbol yetkililerini de kaygılandırıyor.

Seifert, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'ne tepkisini şöyle ifade ediyor:

"FIFA Avrupa'daki ligleri ve oyuncuların sağlığını yadsıyor. Tamam, belki de stadyumların üzerine ikinci bir gökyüzü yapabilirsiniz. Ama benim edindiğim tecrübeye göre, 2006'daki Dünya Kupası'nın bu kadar iyi olması, tüm taraftarların sokaklarda bulunmasından ileri geliyordu. Bunu 48 derecede yapamazsınız."

Seifert ayrıca, turnuva takviminin değiştirilmesi halinde, Katar'ın ev sahipliğini kazandığı yarışmanın da yenilenmesi gerektiğini savunuyor.