BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.428,85
HABER /  GÜNCEL

2018 bursluluk sınav soru cevapları Milli Eğitim Bakanlığı ne zaman yayınlayacak?

2018 bursluluk sınavı soru cevapları 3 Haziran da yapılan 2018 PYBS-İOKBS sınavının ardından merakla bekleniyor. Milyonlarca öğrencinin girdiği ve devletten burs almak için yapılan bursluluk sınav soru cevaplarının 3 iş günü içinde açıklanması bekleniyor. Bursluluk sınav sonuçları ise 18 temmuz çarşamba günü açıklanacak. Bursu kazananlar bursu 3 ay alacaklar.

Abone ol

2018 bursluluk sınav sınav soruları ne zaman açıklanacak sorusu 3 Haziran'da sınava giren binlerce öğrencinin gündeminde. Yılda 4 kez yapılan bursluluk sınavı sonuçlarına göre öğrencilere devlet tarafından burs verilecek. 2018 PYBS sınav soru cevaplarının en geç 3 iş günü içinde Milli Eğitim Bakanlığı sayfasında erişime açılması bekleniyor. Bursluluk sınav sonucuna göre öğrenciler burs alacaklar. PYBS bursu ilk ödemesi olarak genellikle Eylül-Ekim aylarında yatırılır. Sonrasında öğrenciye yapılacak ödemeler Ekim, Ocak, Nisan ve Temmuz aylarında gerçekleştirilir

2018 PYBS İOKBS DEVLET BURSLULUK SINAV SORULARI VE SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK: MEB'in yayınladığı takvime göre devlet bursluluk sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu.Bugün yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde saat 10.00'da başlayan sınav için öğrencilere 120 dakika süre verildi. Sınava katılan öğrenciler, heyecanla sınav sonuçlarının açıklancağı tarihi beklemeye başladı. 2018 devlet bursluluk sınavının sonuçları 18 Temmuz 2018 tarihinden itibaren MEB'in http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden açıklanacak.

PYBS İOKBS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK: PYBS bursu ilk olarak genellikle Eylül-Ekim aylarında yatırılır. Sonrasında öğrenciye yapılacak ödemeler Ekim, Ocak, Nisan ve Temmuz aylarında gerçekleştirilir PYBS İOKBS bursluluk sınav sonuçları 18 Temmuz 2018 tarihinden itibaren Bakanlığın http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecek.

BURSLULUK BAŞLANGICI NASIL OLACAK: Bursluluk hakkını kazanan öğrencilerin bursluluk işlemleri okul müdürlüğü tarafından ilgili burs döneminde e-Burs Modülü üzerinden gerçekleştirilecek.

PYBS BURSLARI NE ZAMAN ÖDENİR: 2018 PYBS bursunun kazananları bursları 3 ayda alacaklar. Senede 4 sefer yatırılan PYBS bursu ilk olarak genellikle Eylül-Ekim aylarında yatırılır. Sonrasında öğrenciye yapılacak ödemeler Ekim, Ocak, Nisan ve Temmuz aylarında gerçekleştirilir. PYBS bursu sınavda alınan puanlara göre belirlenir.

PYBS KAYITLARI NE ZAMAN: PYBS sonucu burslu okumaya hak kazanan öğrenciler de kayıt yaptırdıkları/öğrenim gördükleri okul müdürlüğüne belgeleri ile birlikte en geç 30 Eylül 2018 tarihi saat 17:00’ye kadar müracaat edeceklerdir.

PYBS KONTENJANLARI: Öğretmen Çocuğu Kontenjanı: Anne veya babanın MEB’e bağlı resmî okullarda (14/7/1965 tarihli ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi sözleşmeli öğretmenler dâhil) öğretmen olarak görev yaptığına, emekli olduğuna veya görevde iken ya da emekli olduktan sonra vefat ettiğine dair belge istenecektir. Durumu uygun olmayanlar için bu bölüm e-Okul sisteminde kapalı olarak gelecektir.

Anne veya babası öğretmen olup boşanan öğretmenlerin çocukları da öğretmen çocuğu kontenjanından başvurabileceklerdir. Maddî durum tespitinde (EK–1) Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösterir Beyanname çocuğun velayetinin olduğu ebeveyn tarafından doldurulacaktır.

Okul Yok Kontenjanı: Ailenin oturduğu yerleşim biriminde ortaokul veya imam hatip ortaokulu (taşımalı eğitim kapsamında olanlar dâhil) bulunmayanlardan durumlarını gösterir il/ilçe millî eğitim
müdürlüklerinden alacakları belge istenecektir.

Korunmaya Muhtaç Çocuk Kontenjanı: 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamına giren ve yetiştirme yurtlarından gelen veya aynı kanunlar gereğince haklarında tedbir kararı verilmiş olan öğrencilerden durumlarını gösterir belge istenecektir. 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında yer alanlar hariç sınava müracaat edecek bütün öğrencilerden “(EK–1) Öğrenci Ailesinin Maddî -Durumunu Gösterir Beyanname” istenecektir. Başvuru şartları altındaki tüm maddeler için verilen beyanlar ve belgeler okul müdürünün, ilgili müdür yardımcısının veya görevlendirilen bir müdür yardımcısının başkanlığında, en az 2 (iki) üye öğretmenden oluşan bir komisyon oluşturulacaktır. Bu komisyon tarafından, maddî durumları 2018 Malî Yılı için tespit edilen miktarı geçmeyen ve kontenjanla ilgili durumunu belgelendiremeyen öğrencilerin başvurularının incelenip gerekli düzeltmelerin yapılmasından sonra “diğer çocuk” kontenjanından müracaatları sağlanacaktır