BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.422,30
HABER /  GÜNCEL

2018-2019 liselerin yüzdelik dilimleri il il okul tavan-taban listesi

2018-2019 liselerin yüzdelik dilimleri ve okulların taban-tavan puanları LGS tercih kılavuzunda açıklandı. LGS tercih robotu 2018 e-okul üzerinden 13 Temmuz'a kadar tercih yapacak öğrencilerin erişime açıldı. İşte 2018-2018 yılı liselerin yüzdelik dilim puanları ve İstanbul, Ankara, Kocaeli, İzmir, Balıkesir liselerin okul tavan-taban puanları...

Abone ol

2018 LGS tercih işlemleri e-okul öğrenci girişi üzerinden 2 Temmuz salı günü erişime açıldı. 13 Temmuz cuma gününe kadar lise tercihi yapacak öğrenciler için okulların yüzdelik dilimleri, liselerin 2018-2019 tavan ve taban puanları haberimizde. e-okul LGS tercihi yapma işleminde sık sık sorun yaşayan öğrenciler tercih işlemlerini son gün, 13 Temmuz'a kadar yapmak zorunda.

Öğrencilerin lise tercihlerini belirlemede okulların yüzdelik dilimleri ve taban ile tavan puanları büyük önem arzediyor. e-okul sistemi üzerinden tercih ettiğiniz okulun ismini seçerek yüzdelik sıralamasını görebiliyorsunuz.

LGS tercih robotu ve yüzdelik dilimleri :  Milli Eğitim Bakanlığı'nın tercihleri aldığı e-okul sistemi üzerinde tercih robotu da bulunuyor. LGS tercih robotu ile okul türleri, il, ilçe ve yüzdelik dilimlere göre listeleme yapılabiliyor.

İzmir lise taban puanları 2018 - 2019 LGS yüzdelik dilimleri İzmir ilçeleri

E-OKUL MEB YÜZDELİK DİLİMLER İÇİN TIKLAYIN

TERCİH İÇİN SON GÜN NE ZAMAN:  kulların yüzdelik dilimleri, YEP puanlarına göre tercih yapacak öğrenciler için son gün ise 13 Temmuz. Yine MEB tarafından açıklanan LGS tercih kılavuzuna göre, adrese dayalı sistemle liselere yerleştirme tercihleriyle sınavla öğrenci alacak liselere yerleştirme tercihleri ve pansiyonlu okul tercihleri de bugün başladı ve 13 Temmuz'a kadar tamamlanacak.

e-okul Merkezi Yerleştirme Sınavı ve Sınavsız Okullara Tercih Başvuru İşlemleri ekranına gitmek tıklayın

 e okul LGS tercihleri nasıl yapılıyor?: Liselere geçiş sistemi tercihinde birinci adım yerleştirme. e okul sistemi üzerinden MEB’in internet sitesine girdiğinizde sistem size önce yerel yerleştirme butonunu açacak ve yerel yerleştirme için tercihlerinizi tamamlamadan sınavla öğrenci alan okullar için tercih işlemlerini başlatmayacak. 

Yerel yerleştirme yaparken dikkat etmeniz gerekenler; Yerel yerleştirmede en çok 5 okul tercih edebilirsiniz. Aynı okul türünden en fazla üç okula yer verebilirsiniz. Örneğin; en çok 3 Anadolu Lisesi ya da Meslek Lisesi veya Anadolu İmam Hatip Lisesi yazabilirsiniz. Diğer iki okul ayrı türde olabileceği gibi farklı okul türlerinden de olabilir